Primarul Craiovei, Antonie Solomon, care a fost exclus joi seara din PDL, a fost numit, vineri, vicepresedinte al UNPR, prin decizia Biroului Politic Permanent National al partidului, se arata intr-un comunicat al UNPR remis Mediafax.

Potrivit comunicatului: "Biroul Politic Permanent National al UNPR a decis, vineri, numirea lui Antonie Solomon in functia de vicepresedinte al Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei. Antonie Solomon a devenit membru al UNPR in urma deciziei de excludere din PDL. Primarul municipiului Craiova, Antonie Solomon, si-a anuntat deja candidatura pentru un nou mandat, sub sigla Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei".

Antonie Solomon devine cel de-al 23-lea vicepresedinte al UNPR.

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, si sase consilieri locali, printre care si viceprimarul Craiovei Teodor Sas, au fost exclusi din PDL la propunerea presedintelui PDL Craiova, Marinica Dinca. Solomon a organizat, vineri dimineata, o conferinta de presa in care a anuntat aceasta decizie si a spus ca la baza acesteia sta "un grup de interese".

Potrivit Mediafax, propunerea de excludere a celor sapte a fost votata, joi seara, de catre Biroul Permanent Local al PDL Craiova si a fost facuta de catre Marinica Dinca, presedintele PDL Craiova si viceprimar al municipiului. Acesta a fost nemultumit de faptul ca cei sase consilieri locali, printre care si viceprimarul Teodor Sas, au votat, joi, in sedinta extraordinara a Consiliului Local Craiova organizata pentru aprobarea bugetului pe acest an, toate proiectele lui Antonie Solomon, care a anuntat in urma cu o jumatate de an ca, la alegerile locale din 2012, va candida pentru inca un mandat de primar din partea UNPR.

Antonie Solomon si-a anuntat, in iulie 2011, trecerea la UNPR, el urmand sa candideze din partea Uniunii, in 2012, pentru un nou mandat de primar. Doua saptamani mai tarziu, Solomon a declarat ca ramane, pentru moment, la PDL, iar "ce va fi, mai vedem".

Antonie Solomon si-a reluat pe 25 iulie mandatul de primar al Craiovei pe care l-a castigat la alegerile locale din 2008, dar pe care a fost nevoit sa il intrerupa in martie 2010 dupa ce a fost arestat pentru presupuse fapte de coruptie.

Magistratii Curtii de Apel Galati au decis pe 21 iulie 2011, prin sentinta definitiva si irevocabila, ca Antonie Solomon poate sa isi reia functia de primar, dar sa si aiba libertatea de a calatori prin tara, respingand recursul formulat de catre procurorii DNA la o decizie data pe 8 iulie de catre Tribunalul Galati care inlocuia masura de a nu parasi Craiova cu cea de a nu parasi tara si inlatura restrictia de a ocupa functia pe care acesta a detinut-o inaintea arestarii preventive.

Citeste si: