Senatorul PNL, Cristian David, a declarat miercuri la TVR Info ca "protestul parlamentar pe perioada nedeterminata" al Opozitiei este un pas preliminar, care ar putea continua cu demisia din Parlament. Referitor la incasarea indemnizatiilor de parlamentar in perioada protestului, senatorul liberal a replicat: "Este foarte inutil sa platim parlamentarii puterii pentru ca atata timp cat sunt 14 asumari de raspundere, sunt sute de Ordonante de Urgenta... primii care trebuie sa renunte la indemnizatii sunt parlamentarii puterii, pentru ca ei sunt niste masini inutile de vot".

Cristian DavidFoto: Rompres

"Incepem prin aceasta forma de protest care poate continua si prin demisie, daca vedem ca alte reactii de raspuns care sa rezolve problema lipsei de dialog intre putere si opozitie nu vor exista; intai facem primul pas si dupa aceea probabil ca si al doilea va urma", a precizat Cristian David in cadrul emisiunii Info Expres.

Grupurile parlamentare reunite ale PSD si PNL au aprobat, miercuri, cu majoritate de voturi, propunerea lui Victor Ponta ca opozitia sa intre in "protest parlamentar pe perioada nedeterminata".

Presedintele PNL, Crin Antonescu, declara, in 23 ianuarie, ca parlamentarii liberali doresc, dupa ce puterea a refuzat declansarea de anticipate, ca deputatii si senatorii USL sa demisioneze din functii, el precizand ca vor urma discutii cu partenerii din Uniune, inainte de hotararea finala. Printre cei despre care se spunea la acel moment ca isi depusesera demisia la liderul partidului figurau Ludovic Orban, Adriana Saftoiu si Mircea Diaconu.

Deputatul Eugen Nicolaescu, purtatorul de cuvant al PNL, a declarat miercuri intr-un interviu pentru HotNews.ro ca demisia din Parlament, avansata de liderul PNL, Crin Antonescu, a fost o ipoteza de lucru asupra careia s-a revenit dupa analiza efectelor unui astfel de gest si ca greva parlamentara a fost un termen utilizat mai ales de presa.

Pana acum doar deputatul PNL, Adriana Saftoiu, si-a anuntat demisia din Parlament.