Senatorul Mircea Banias a demisionat miercuri din PDL si si-a anuntat dupa-amiaza, in plenul Senatului, inscrierea in PC, confirmind o informatie publicata in premiera de HotNews.ro. Totodata, Banias ar fi primit de la conservatori sefia organizatiei PC, Constanta. Mircea Banias, cercetat de DNA in dosarul privind coruptia din vama Constanta - Agigea, Banias ar fi nemultumit de anchetele DNA si reproseaza conducerii PDL ca l-a pus la zid, au declarat pentru HotNews.ro surse politice.

"Practic plec de la Putere in Opozitie, lucru pe care l-am considerat necesar si care nu imi aduce niciun fel de beneficiu. (...) Motivul este simplu. Am senzatia ca actuala conducere a PDL nu este constienta de prapastia care, pe zi ce trece, se adanceste intre partid si electorat. Eu am semnalat aceasta situatie, dar vocea mea nu a fost luata in considerare'', a declarat Banias la Senat.

Potrivit surselor citate fostul senator PDL ar fi primit de la conservatori sefia organizatiei PC, Constanta.

Banias este cercetat de DNA in dosarul privind coruptia din vama Constanta - Agigea pentru aderare la un grup infractional organizat, trafic de influenta si instigare la delapidare.

Reamintim ca, potrivit DNA, Mircea Banias i-ar fi promis lui Eugen Bogatu, fost director al Directiei Domenii Portuare din cadrul Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime Constanta, ca va interveni, la cererea acestuia, la ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, "intr-o problema".

Discutia dintre cei doi ar fi avut loc in noiembrie 2010. O luna mai tarziu, Banias ar fi intervenit "pe langa un ministru", pentru pastrarea in functie a fostului director al DSV Constanta.