"Au ajuns la vorba mea!", a declarat la RFI eurodeputatul PDL, Cristian Preda, dupa ce unii parlamentari ai partidului i-ar fi sugerat lui Emil Boc sa demisioneze din postul de prim-ministru. "In actuala formula, vom cadea si mai mult in sondaje", a avertizat Preda, care vrea "un premier independent credibil". "Sa nu ne mai ascundem dupa degete!", a spus deputatul european.

Cristian Preda Foto: Hotnews

Reporter: Cum vi se par schimburile de replici din PDL? Sunt unii parlamentari, printre care si Vasile Blaga, care i-ar fi sugerat premierului Emil Boc sa demisioneze.

Cristian Preda: Eu sunt putin mirat. In 2010-2011, cand spuneam ca e nevoie de o alternativa, am fost tratat drept tradator, drept lipsit de loialitate! Acum, constat ca au ajuns la vorba mea, desi intre timp s-a petrecut un congres al partidului, in care nu s-a cerut o noua maniera de a guverna. Blaga atunci a cerut partidul, n-a cerut Guvernul. Si acum observ ca nimeni n-are curajul sa spuna public ce reprosuri are sa-i faca lui Emil Boc si se discuta doar in spatele usilor inchise, se transmit pe surse informatii si inteleg ca nu au curajul sa-i spuna lui Emil Boc ca nu-l mai sustin. E vorba mai degraba de o critica.

Rep.: Care ar fi solutia pentru depasirea impasului?

C.P.: Cred ca trebuie urgent gasit un independent, care in primul rand sa garanteze un anumit echilibru in gestionarea guvernarii, un independent care sa fie capabil sa gestioneze de asemenea un dialog pe marginea datelor electorale, pentru ca circula in acest moment mai multe versiuni. Sigur ca in acest proces va trebui sa fie implicat presedintele, ca mediator. Nu cred ca trebuie sa ne ascundem dupa degete.

Marti, parlamentarii PDL i-au cerut premierului Emil Boc sa-si prezinte strategia fata de partid pentru perioada viitoare, pe fondul protestelor de strada si a scaderii drastice cu care se confrunta democrat-liberalii in sondaje, au declarat pentru HotNews.ro surse politice care au participat la intalnirea conducerii PDL cu grupurile parlamentare din Camera si Senat. Sedinta democrat liberalilor a fost una tensionata, conducerea PDL fiind criticata din toate partile iar liderii partidului acuzandu-se reciproc. Elena Udrea s-a certat cu Radu Berceanu, Cezar Preda si Vasile Blaga i-au sugerat lui Emil Boc sa demisioneze in timp ce Roberta Anastase a incercat sa tempereze spiritele, promitandu-le parlamentarilor ca schimba legislatia electorala si redeseneaza colegiile.

Citeste continuarea pe www.rfi.ro.