Eurodeputatul PDL Traian Radu Ungureanu a declarat, marţi, pentru Mediafax, că europarlamentarii PDL prezenţi la dezbaterea de la PE, iniţiată de socialişti şi liberali, au fost nevoiţi "să se bată pentru fiecare cuvânt", rezultatul fiind însă că "au fost bătuţi măr".

"A fost o zi tristă pentru România şi pentru PE aşa-zisa audiere asupra situaţiei din România organizată în clădirea Parlamentului European, nu în plen, căci dezbaterea nu angajează Parlamentul", a comentat Ungureanu.

El a apreciat că dezbaterea a fost "un bairam propagandistic", în cadrul căruia "atât Guvernul ales al României, cât şi preşedintele ales al României au fost descrişi rând pe rând ca regim dictatorial, regim autoritar, regim al întunericului, urmaşi ai lui Mussolini".

Întrebat dacă eurodeputaţii PDL prezenţi au cerut cuvântul în cadrul dezbaterii, Ungureanu a spus că au fost nevoiţi "să se bată pentru fiecare cuvânt", rezultatul fiind însă că "au fost bătuţi măr".

"A trebuit să ne batem şi am reuşit. Rezultatul este însă că ne-au bătut măr, ca să spun aşa. Cu 17 la 4 la luări de cuvânt. Am încercat să difuzăm şi un film care este foarte interesant cu doamna Rovana Plumb cerând retragerea fondurilor pentru România şi am fost refuzaţi. Deci am luat bătaie şi la filme cu unu la zero. Asta este situaţia. Mai precis, situaţia unor partide ce se plâng de suprimarea dezbaterii democratice în România şi vin să prezinte la Bruxelles această situaţie într-o dezbatere în care suprimă dreptul la cuvânt. A trebuit să ne batem pentru fiecare luare de cuvânt", a comentat Ungureanu.

Eurodeputatul PDL a deplâns faptul că "preşedintele Băsescu a fost descris ca omul care a concentrat în mâna sa toată puterea". "Crin Antonescu a vorbit în mod repetat în aceşti termeni şi mă întreb dacă l-a avut în vedere pe acel dictator pe care Parlamentul l-a suspendat, nesocotind de altfel avizul Curţii Constituţionale, şi pe care 80% dintre români l-au reconfirmat prin referendum", a mai spus Ungureanu.

"Un alt capitol trist a fost inconsistenţa vizibilă a punctelor de vedere exprimate de Ponta şi de Antonescu", a mai spus Ungureanu pentru Mediafax.