Dezbaterea organizata marti la Bruxelles de liderii USL este fara efect si afecteaza imaginea tarii noastre in strainatate, a declarat marti, la TVR Info, europarlamentarul PDL Monica Macovei, referindu-se la dezbaterea organizata marti, la Bruxelles, de USL.

"Este total neobisnuit sa vina trei lideri politici si sa se planga de putere; asa ceva nu s-a mai vazut si sa stiti ca toata lumea rade; nu-ti muti probleme de acasa in PE", a spus fostul ministru al Justitiei.

Europarlamentarul PDL a tinut sa sublinieze ca initiativa USL nu este o audiere in Parlamentul European, pentru ca asemenea audieri se organizeaza zilnic intre orele 8 si 10, pe orice fel de subiect, dar sunt initiate de un europarlamentar sau de un grup politic.

"Toata lumea rade; efectul este zero, dar la minus; a fost cam mascarada, dar asta e... rade lumea de noi, dialogul asta trebuie purtat acasa; dezbaterea e facuta pentru lumea care se uita la televizor si nu pentru politicienii straini", a conchis Monica Macovei.

Grupul liberal din Parlamentul European (ALDE), impreuna cu socialistii au organizat, marti, la Bruxelles, o dezbatere cu titlul "Democratia romana", la care au participat liderii celor doua grupuri, presedintii celor trei partide de opozitie din Romania, Victor Ponta, Crin Antonescu si Daniel Constantin. Au fost de asemenea prezenti Cristian Parvulescu, de la Asociatia ProDemocratia, Victor Alistar, directorul Transparency Romania si economistul Liviu Voinea.

La dezbateri este prezent si ministrul Muncii, Sulfina Barbu, alaturi de europarlamentarii PDL Theodor Stolojan, Cristian Preda, Traian Ungureanu si Petru Luhan.