Liderul grupului deputatilor PSD, Mircea Dusa, a declarat marti, pentru Agerpres, ca Adrian Nastase nu va mai candida la functia de vicepresedinte al Camerei Deputatilor in sesiunea care incepe la 1 februarie.

"In urma cu cateva momente Adrian Nastase m-a anuntat ca nu doreste sa mai candideze la functia de vicepresedinte al Camerei Deputatilor in contextul situatiei in care se afla si din respect pentru grup si colegi", a spus Dusa.

El a explicat ca hotararea lui Adrian Nastase are legatura cu decizia ICCJ.

"Este surprinzatoare aceasta decizie si este o pierdere, pentru ca este unul dintre parlamentarii cu cea mai mare experienta si cu foarte multe actiuni parlamentare de succes", a afirmat liderul deputatilor PSD.

Inalta Curte de Casatie si Justitie l-a condamnat luni la doi ani de inchisoare pe fostul premier Adrian Nastase in dosarul 'Trofeul calitatii'. Decizia poate fi atacata cu recurs.

Miercuri, in prima zi de lucru din noua sesiune parlamentara, deputatii isi vor alege in plen noii membri ai Biroului permanent, structuri de conducere formate din presedinte, vicepresedinti, secretari si chestori.