Europarlamentarul PDL Cristian Preda a declarat, vineri, ca PDL "va face" mutarea politica semnificativa, el apreciind ca "solutia fezabila" este cea a instalarii unui premier independent cu guvern politic, sustinut de o majoritate "cat mai semnificativa", relateaza Mediafax.

Intrebat ce se va intampla daca PDL nu va face o "mutare politica semnificativa", asa cum el a sustinut ca ar fi necesar, Cristian Preda a raspuns: "O va face".

El a enumerat care sunt, in opinia sa, solutiile in actualul context politic si social.

Astfel, Cristian Preda a apreciat, pentru gandul.info, ca "solutia dezirabila, ideala" este "un guvern de larg consens". "Ratiunea este ca suntem in an electoral si este necesar un guvern care sa asigure alegeri necontestate", a explicat europdeputatul.

El a aratat ca, intr-un guvern de acest tip, "persoana premierului ar fi ca si nesemnificativa, ar putea fi oricine, ar putea fi si un cetatean de pe strada".

"Ma tem insa ca in clasa politica nu exista resurse pentru a face acest lucru", a adaugat Preda.

Cristian Preda a precizat ca, in opinia sa, "solutia fezabila" este cea a unui "guvern cu premier independent si cu o majoritate cat mai semnificativa". "Daca nu se va putea o majoritate de doua treimi, sa fie o majoritate totusi cu un contur", a adaugat democrat-liberalul.

"Sunt convins ca un asemenea guvern nu ar putea impiedica suspiciunile, (...) dar premierul independent ar garanta totusi o anumita neutralitate politica", a mai declarat Preda.

El a explicat ca lasa deoparte solutia unui guvern format numai din tehnocrati, intrucat ideea ca pleci in campanie electorala si lasi rezolvarea problemelor unor tehnocrati i se pare "iresponsabilitate politica".

Intrebat daca sustine ca premierul Emil Boc ar trebui sa demisioneze, Cristian Preda a raspuns ca nu doreste sa faca "un joc lipsit de onestitate", mai ales ca "Emil Boc este un om onest".

"N-am sa fac un joc superficial in acest moment. Mi s-ar parea lipsit de corectitudine sa-i cer premierului demisia acum. Eu cred ca el vede foarte bine care sunt hatisurile politice", a explicat Preda, aratand ca "sunt unii din opozitie care si-ar dori ca Emil Boc sa ramana premier pana la alegeri, pentru ca este un adversar politic cunoscut si fragilizat, mai fragilizat decat PDL".