Presedintele Traian Basescu i-a spus, joi, noului director executiv in cadrul FMI, Menno Snel, pe care l-a primit la Palatul Cotroceni, ca problemele sociale nu au fost generate de FMI, acestea fiind responsabilitatea guvernantilor romani, el subliniind ca Fondul nu a impus niciodata nimic, chiar a propus uneori alte solutii. "Ne asumam politicile. Nu am spus niciodata ca FMI este parte a acestora, pentru ca in termeni reali FMI a fost partenerul nostru si nu a impus nimic. Trebuie sa recunosc ca FMI a propus uneori alte solutii. Nu spunem ca problemele sociale au fost generate de FMI, sunt responsabilitatea noastra", a afirmat seful statului, citat de Mediafax.

Noul director executiv in cadrul FMI, Menno Snel, i-a spus sefului statului ca FMI incearca sa dea bani, deciziile apartinand celeilalte parti.

"Sfaturi si bani. Uneori, dar nu de data asta", a spus Basescu.

Seful statului a mentionat ca este important ca solutiile pe termen mediu si lung sa fie bune la nivelul zonei Euro, apreciind ca acest lucru este "crucial pentru noi".

La intalnirea dintre presedintele Traian Basescu si noul director executiv in cadrul FMI, Menno Snel, au participat si guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, si reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu.