Europarlamentarul PDL, Cristian Preda scrie, joi pe blog, ca presedintele Traian Basescu, prin discursul sau, a avut "o atitudine prezidentiala" si a lasat sa se inteleaga ca vor urma "decizii institutionale importante odata cu reluarea activitatii Parlamentului". In opinia lui Preda, aceste decizii nu se pot materializa decat dupa incheierea misiunii FMI in Romania.

"Traian Basescu a avut o atitudine prezidentiala. Chiar daca gesturile teatrale pe care le astepta Opozitia nu au venit, Traian Basescu a preluat initiativa in disputa politica. El a lasat sa se inteleaga ca vor urma decizii institutionale importante, odata cu reluarea activitatii Parlamentului", scrie europarlamentarul PDL pe blogul personal.

Preda sustine ca deciziile importante nu se pot materializa "inainte de incheierea misiunii pe care FMI si Comisia o fac la Bucuresti."

"Spre deosebire de adversarii sai radicali, Presedintele stie ca vorbeste pentru un public ceva mai larg decat audienta conectata la un studio de televiziune", isi incheie Preda comentariul.