Presedintele PSD, Victor Ponta, a afirmat miercuri ca declararea drept neconstitutionala a legii privind comasarea alegerilor reprezinta o "infrangere catastrofala" pentru Guvernul Emil Boc, care trebuie sa isi dea demisia chiar azi, avand in vedere ca si-a asumat raspunderea pe aceasta lege.

"Este ultima lovitura pe care guvernul Boc trebuie sa o accepte si guvernul Boc astazi trebuie sa demisioneze, tinand cont ca si-a asumat raspunderea pe o lege nedemocratica si declarata neconstitutionala de Curtea Constitutionala", a spus Victor Ponta, care a aflat in timpul conferintei de presa organizate dupa intalnirea liderilor USL cu ambasadorii UE de decizia CCR.

"Este o infrangere catastrofala pentru guvernul Boc, care trebuie sa plece astazi", a subliniat el.

Victor Ponta a precizat ca le-a spus ambasadorilor europeni acreditati la Bucuresti ca USL "nu a cerut niciodata, in niciun fel, nimic referitor la fondurile europene" si a precizat ca in cursul zilei de miercuri comisarul european pentru politica regionala Johannes Hahn va publica o explicatie oficiala in acest sens.

In plus, presedintele PSD i-a informat pe ambasadorii UE ca USL va sprijini toate angajamentele internationale ale Romaniei, chiar daca nu este de acord cu unele dintre acestea, si urmeaza sa se intalneasca cu delegatia FMI, a Comisiei Europene si Bancii Mondiale.

Victor Ponta a tinut sa precizeze ca opozitia cere alegeri anticipate si necomasate si nu va accepta sa ajunga "in fruntea unui guvern USL pus de Traian Basescu".