UDMR este de acord cu numirea senatorului UNPR Cristian Diaconescu la conducerea Ministerului de Externe, in locul lui Teodor Baconschi, revocat din functie luni, a declarat ministrul Mediului, Laszlo Borbely, pentru Realitatea Tv. La randul sau, premierul Emil Boc a anuntat ca va trimite in cursul zilei de marti presedintelui Traian Basescu o propunere pentru postul de ministru al Afacerilor Externe, fara a preciza care va fi persoana nominalizata, potrivit Mediafax. In aceste conditii, Cristian Diaconescu ar putea fi numit in functie si ar putea depune juramantul chiar marti seara.

UPDATE: Liderul deputatilor UDMR, Mate Andras Levente: "Este potrivita o eventuala numire a lui Cristian Diaconescu la MAE". (sursa: Mediafax)

Surse democrat-liberale declarasera, luni seara, pentru HotNews.ro, ca propunerea PDL pentru sefia Ministerului de Externe este Cristian Diaconescu.

Liderii PDL au discutat, luni seara, la sediul central al formatiunii, despre inlocuirea lui Teodor Baconschi la sefia MAE, purtatorul de cuvant al formatiunii declarand ca cei prezenti nu au abordat in intalnire subiectul legat de o eventuala demisie a premierului Emil Boc.

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a fost revocat din functie, luni, de catre premierul Emil Boc, motivul invocat fiind afirmatiile facute de acesta in ultimele zile la adresa protestatarilor.