Premierul Emil Boc trebuia sa aiba in vedere mai degraba o sanctiune pe linie de partid in privinta lui Teodor Baconschi, a declarat la RFI senatorul PDL, Radu Berceanu. El reproseaza liderilor formatiunii ca nu s-au delimitat mai repede de diversele declaratii controversate la adresa protestatarilor din Bucuresti si alte orase ale tarii. Pe de alta parte, Berceanu afirma ca o eventuala demisie a premierului Emil Boc, pe fondul protestelor de strada din Bucuresti si restul tarii, nu se impune. "Orice alt premier va bajbai cateva luni de zile", a spus Berceanu.

Vorbind despre revocarea din functie a lui Baconschi, Radu Berceanu a spus: "Eu credeam ca o sanctiune mai repede pe linie de partid era de avut in vedere, pentru ca ceea ce a spus domnul Baconschi era in zona activitatii politice si nu neaparat in zona activitatii diplomatice, de ministru. Dar sigur ca cele doua se intrepatrund foarte mult si pana la urma asta a fost decizia premierului. Nu neaparat ma asteptam".

Berceanu e nemultumit ca liderii PDL nu au taxat mai repede afirmatiile "nepotrivite" ale unor democrat-liberali la adresa protestatarilor din Bucuresti si alte orase.

Intrebat daca s-ar impune demisia premierului, pe fondul protestelor de strada din Bucuresti si alte orase ale tarii, Berceanu a raspuns: "Nu, in opinia mea, nu. Nu cred ca e o situatie chiar de gravitatea asta, cel putin pana in prezent".

Radu Berceanu crede ca o demisie a premierului nu ar rezolva nimic. "Nu vad, in afara de un soi de voluptate din asta ca s-a obtinut nu stiu mai ce, nu vad cu ce ar indrepta niste lucruri", estimeaza senatorul PDL.

Citeste continuarea pe www.rfi.ro.