VIDEO Deputatul PDL Marius Spinu: Propunerea e ca sporurile ilegale sa fie date inapoi esalonat de catre functionari/ Vasile Dincu: Daca Guvernul face concesii la aceste forme de ilegalitate, atunci isi pierde absolut totul

de Redactia     HotNews.ro
Luni, 23 ianuarie 2012, 20:34 Actualitate | Politic


Marius Spinu in studioul HotNews.ro
Foto: Hotnews
"Daca Guvernul va face concesii la aceste forme de ilegalitate, atunci isi pierde absolut totul, totul a fost degeaba. Chiar si sacrificiul imaginii personale, votul personal, totul a fost degeaba daca vor ceda in ce priveste aceste forme de coruptie de sistem" a declarat Vasile Dincu la Discutia de luni RFI/HotNews.ro despre informatiile ca Executivul ia in calcul renuntarea la unele masuri reformiste. Deputatul PDL Marius Spinu a declarat in exclusivitate ca propunerea UDMR de amnistiere a functionarilor publici care au de dat inapoi sporuri ilegale inseamna, de fapt, o esalonare a platilor pe o perioada mai lunga de timp.


Vasile Dincu despre cedarile Guvernului Boc in fata presiunii strazii:
 • Exista o spirala a revendicarilor pe care, cind o deschizi, nu se termina prin realizarea a 1-3 din concesii, mai ales ale celor care vin de pe pozitii minoritare.
 • Eu cred ca pentru aceasta situatie de conflict politic major, e necesar ca guvernul sa faca concesii in urmatoarele domenii: Sa repare ceea ce cred eu ca a stricat. Problema nu este aceea ca oamenii au iesit in strada din cauza programului de austeritate, ar fi iesit atunci cind au aparut masurile respective. Au iesit din cauza unor greseli continue de comunicare si de relationare cu Opozitia si cu societatea.
 • Boc n-a gresit acum cu aceasta masura punctuala. E o pierdere de legitimitate si cred ca reconstructia legitimitatii nu se face prin populism, pentru ca daca vor renunta la toate masurile de austeritate - unele luate spre modernizarea statului roman - atunci nu vor avea cu ce sa se deconteze la urmatoarea campanie electorala, indiferent cind va fi ea.  Consecventa trebuie sa ramina. Dar trebuie facute o serie de lucruri care tin de atitudinea fata de ceilalti, fata de cei multi, de parteneri, deciziile de luat in viitor, de exemplu legate de alegeri comasate - mai degraba de proceduri politice decit de esenta programului. Daca vor face presiuni populiste pe guvern, nu vor stinge focul si vor si distruge orice urma de reforma si de modernizare.

Vasile Dincu despre posibila amnistie fiscala pentru functionarii care trebuie sa returneze sporurile ilegale:
 • Eu cred ca deocamdata nu acestia (functionarii cu sporuri de dat inapoi - n.red.) sint cei care ies in strada. In raportul Curtii de Conturi vedem cheltuieli de vreo 10 miliarde de euro care sint alte forme de pierderi din banul public.
 • Daca Guvernul va face concesii la aceste forme de ilegalitate, atunci isi pierde absolut totul, totul a fost degeaba. Chiar si sacrificiul imaginii personale, votul personal, a votului partidului, ce spunea Emil Boc, totul a fost degeaba daca vor ceda in ce priveste aceste forme de coruptie de sistem.

Marius Spinu despre amnistia fiscala:
 • E de discutat cu amnistia. Am inteles ca propunerea este ca platile acestea sa fie defalcate pe un numar de ani si aminate. Nu le stergem. Adica oamenii au de dat 100 milioane si au un salariu de 10 milioane. Intr-un an omul acela moare de foame.
 • Propunerea e ca returnarea sumelor de bani sa se faca pe o perioada mai mare de timp si astfel incit sa nu afecteze viata de zi cu zi a acestor oameni. Am inteles ca UDMR a facut aceasta propunere. Nu am discutat la nivel de partid.
 • Personal, as avea pozitia aceasta. Trebuie sa te uiti si daca cel care trebuie sa-i dea poate sa-i dea si sa nu puna in primejdie traiul zilnic al familiei. Daca a luat acesti bani pe 4-5 ani, sa-i dea inapoi pe 4-5 ani. Ce vina are omul respectiv?
 • Evident ca vor contesta in instanta acele institutii. Eu stiu cazul de la CJ Iasi, erau niste sporuri de antena, de haine, si sint in proces
 • Trebuie discutat in coalitie si apoi guvernul sa vina cu date si cifre. Eu nu vad introduse aceste doua propuneri (amnistia pentru sporurie ilegale si taxa auto) mai devreme de citeva saptamini, sfirsitul lunii februarie.
 • Banii ce ar trebui luati inapoi ai de unde sa-i iei? Sint bani care trebui sa vina la buget. Ii are un functionar cu 10 milioane salariu? Banuiesc ca nu.
 • Deci nu vorbim de bani pe care-i pierdem, ci de bani care ar trebui sa vina la bugetul actual.


Vasile Dincu despre rolul UDMR in politica romaneasca:
 • UDMR a avut si un rol de stabilitate, dar si un rol de a ecrana doua blocuri politice romanesti. S-au pus intre comunicarea dintre romani si romani, dintre Putere si Opozitie asigurind majoritati, incit s-a ajuns la un moment dat la incomunicare, pur si simplu. Acum cred ca sintem aici si din cauza acestui lucru.
 • Trebuie sa ne gindim in viitor sa facem in asa fel ca daca UDMR trebuie sa ajunga in Parlament, sa nu conteze la majoritate. Adica sa-i introducem ca si alte minoritati. Pentru ca altfel UDMR a presat mereu prin asemenea santaje incit a facut o disolutie a unor politici coerente din partea unui guvern.
 • UDMR foloseste bine fiecare moment. Ei sint cei care la un moment dat vin cu asemenea solutii prin care isi reinnoiesc legatura puternica cu Puterea, dar si cu Opozitia, pentru ca in acest moment negociaza si cu Opozitia viitoarea lor prezenta la putere.
 • Cred ca concersiile guvernului trebuie sa se raporteze la cererile majore ale strazii: procedurile transparentei, procedurile alegerilor, o noua Constitutie, sa refaca dialogul institutionalizat pentru o noua Constitutie, si nu sa se refere la asemenea detalii de natura populista.
 • Dincolo de asta, asemenea lucruri care mai degraba dau senzatia ca adincesc sistemul clientelar sau sistemul de coruptie ar trebui sa fie limita pe care guvernul sa nu le faca, pentru ca nu vor cistiga electoral, si va pierde si Romania si tot ei vor deconta dezastrul.

Marius Spinu despre taxa auto:
 • Aici va marturisesc o problema. La ultima intilnire pe acest subiect, la grupurile reunite ale PDL, in noiembrie 2011, erau premierul si multi ministri, le-am spus: N-o sa luati bani, pentru ca daca taxa e atit de mare, lumea o sa faca acte prin notariat, nu va incasa statul nimic, va fi o nebunie juridica cu accidente si cu asigurari.
 • Lumea va fi in continuare nemultumita si intrebarea e cel fel de taxa e, e de poluare sau nu? Eu, daca de exemplu, daca am o Dacie din 1970, si merg cu ea, poluez sau nu? Nu-mi ia nimeni taxa de poluare. Am spus: normal ar fi sa platim ca un impozit la primarie.
 • Am propus-o si la Roberta Anastase, si la fostul ministru al Mediului, Sulfina Barbu: Calculam o suma pentru toate masinile din Romania, functie de capacitate, indicatori tehnici, ne uitam si incasam de la toata lume. Cu cit vechimea creste, poluarea creste, cu atit taxa anuala creste. Ai sa vezi ca cu cit creste vechimea, cu atit creste taxa, valoare creste atit de mult si o s-o vinzi singur.

Marius Spinu despre relatia PDL - Guvern:
 • N-am reusit sa-i conving. Daca vreti un punct de vedere: era sistemul format, au lucrat ministerele si, domne', cind lucreaza ministerele si specialistii de-acolo nimeni nu mai poate schimba nimic, v-o spun foarte cinstiti. Si probabil ca era un mod mai usor de a aplica acest lucru si de a lua niste bani gramada dintr-o data. Celalt mod era mai complicat de implementat. Dar sa stiti ca mai multi colegi au avut aceasta atitutdine.
 • Ia domnul Borbely a spus, la 3 saptamini dupa aceasta discutie, ca vom implementa sistemul asa cum spuneam eu, dar incepind cu 2013. Dar toti ne intrebam, de ce nu din 2012, daca tot vrei sa-l faci? De ce cu sistemul acesta atit de hulit, si nu cu sistemul care cred ca ar fi inteles de marea majoritate a populatiei si acceptat?
 • Citeodata guvernul, apropo de dialog, are tendinta de a nu dialoga cu propriii parlamentari. Chiar daca le arati ca nu au luat decizia corecta, nu schmba nimic. Nu stiu daca ati vazut partide la putere in care parlamentarii sa-si critice proprii ministri. Eu n-am vazut aproape nici o guvernare PSD sau PNL in timpul mandatului. La noi au fost foarte multe critici in timpul mandatului.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

3032 vizualizari

 • 0 (0 voturi)    
  praful si pulbere (Luni, 23 ianuarie 2012, 21:11)

  wait [anonim]

  in cazul in asta o sa iesim si altii in piata universitatii,daca asa e

  si o sa aflam

  eee, sa le fie rusine pdlistilor!
  tot pe sub masa, si prostii ....
 • 0 (0 voturi)    
  adica cum esalonat ? (Luni, 23 ianuarie 2012, 21:36)

  cosming [anonim]

  Pai bai nene ia stai un pic... adica cum sa fie date sporurile ILEGALE inapoi esalonat ?

  Pai cine le-a dat ILEGAL ? Acolo e problema! Cine le-a dat ILEGAL trebuie sa faca rambursarea cu DOBANDA LEGALA!
 • +1 (1 vot)    
  ura (Luni, 23 ianuarie 2012, 21:41)

  I [utilizator]

  a inceput campania electorala! au anulat taxa auto (1 an), i-au iertat pe nu stiu care de ceva bani doar doar mai ies ceva voturi.

  Mai bine il concediati pe minstrul de la mediu ca e degeaba. A facut si refacut taxa auto ca nici taxa nu mai stie cu cine voteaza...
 • 0 (0 voturi)    
  ...va face praf... (Luni, 23 ianuarie 2012, 21:57)

  Andrei T [anonim]

  Foarte interesant ce s-a intamplat cu sumele de bani luate de catre functionarii publici in afara cadrului legal. Multe autoritati publice au incheiat contracte de munca pentru functionarii publici, unde au prevazut sume importante de bani. Numai ca functionarii publici sunt numiti in functie ca un act de autoritate acceptata, nu in urma semnarii unui contract de munca. Alte autoritati publice au prevazut sume de bani prin acorduri colective, documente care au cu totul alt rol decat a stabili venituri. Multe autoritati au castigat sume de bani prin hotarari judecatoresti. Aberatia este aici totala. puterea pusa sa vegheze la respectarea legii a incalcat legile numai pentru ca isi luase, la randul ei, sume de bani imense fara nici un suport legal. Sa fie clar, functionarii publici sunt platiti cu acele sume de bani prevazute in legi, cu preponderenta in cele de salarizare. Se ajunsese la situatia absurda in care sumele de bani obtinute prin diferite smecherii erau duble decat cele obtinute prin salarii. Cei care au procedat asa sunt mai ales salariatii din autoritatile locale, numai ca acestia pot arata cu degetul spre salariatii din finante, care sub forma stimulentelor, isi triplau salariul. Eu cred ca un fisc care strange, ca procent, cele mai mici impozite din U.E. nu ar trebui sa primeasca stimulente. Sume de bani importante sub forma de stimulente mai primesc si acum cei din finante (isi dubleaza salariul), din casele de sanatate si din sistemul ministerului muncii. Legea aflata acum in vigoare, intitulata Legea unitara a salarizarii perpetueaza inechitatile si o salarizare selectiva, stabilite mai mult pe criterii politice decat pe importanta serviciilor. Aici suntem acum si sa ceri ca sumele stabilite de Curtea de Conturi sa nu fie date inapoi de cei care le-au luat necuvenit va face praf si ultima farama de credibilitate a actualului guvern.
 • +1 (1 vot)    
  Un pui de militian (Luni, 23 ianuarie 2012, 22:01)

  Spanache [anonim]

  Spanu e baiat de militian comunist. S-ar fi cocotat ca gaina pe varful gramezii indiferent de ce regim am fi avut in Romania. Sper sa nu-l mai voteze iesenii in veci.
 • +1 (1 vot)    
  daca pdl se dezice... (Marţi, 24 ianuarie 2012, 14:04)

  lucyan [utilizator]

  de propriile reforme, atunci isi merita soarta, pentru ca eu unul nu-l mai votez in veci...
  toate masurile luate le consider juste, poate prea blande, prea tarziu implementate, dar acum sa vii si sa spui ca vom da inapoi, ca vom anula, ca vom drege, atunci si-au batut joc si de alegatori si de propria imagine...
  inca am vie in amintire imagini cu cadre militare revoltate ca se recalculeaza pensiile, ca pierd ca nu au vechime, ca nu mai stiu ce, mitinguri, imagine proasta pdl, etc., ca pana la urma pensiile sa cresca nejustificat, aplicandu-se niste indici de calcul care ia favorizat mai mult decat cei din legea speciala...
  m-am consolat doar cu ideea ca poate nu-i mai pensioneaza la 40 ani, cand un om devine matur din toate punctele de vedere...
  sper ca nu se mai repeta astfel de episoade... si ca pdl are si consilieri care se pricep si la imagine...


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by