In sedinta de luni a Biroului Politic al PDL, secretarul general Ioan Oltean si-a criticat colegii ministri si pe reprezentantii garzii vechi pentru pozitiile publice pe care le-au avut in ultima saptamana. Potrivit surselor HotNews.ro, Oltean ar fi spus in sedinta ca anumiti ministri "au ignorat protestele de sub geamurile lor" si nu au "binevoit sa coboare din birouri sau masini sa discute cu oamenii nemultumiti". Sursele citate sustin ca secretarul general i-a atacat si pe reprezentantii garzii vechi, tintindu-l pe fostul ministru al Transporturilor, Radu Berceanu. Dupa sedinta saptamanala, premierul Emil Boc a anuntat in plenul Parlamentului revocarea lui Teodor Baconschi din functia de ministru de Externe.

Oltean si-a inceput criticile in sedinta de partid tintindu-i pe Teodor Baconschi si Iulian Urban (desi nu i-a nominalizat) care, in opinia sa, prin declaratiile facute au afectat grav imaginea partidului si au "pus gaz pe foc" cand deja atmosfera era extrem de tensionata. Potrivit acelorasi surse, secretarul general al PDL l-a atacat pe Radu Berceanu care a criticat conducerea partidului intr-un interviu acordat site-ului Ziare.com. "Unde sunt cei care in mai anul trecut doreau sa conduca partidul? Dupa ce au pierdut alegerile s-au retras si nu au mai facut nimic, ba din contra critica partidul pe la televizoare si prin ziare" ar fi spus Oltean.

Lui Teodor Baconschi i s-a reprosat sintagma "mahalaua violenta si inepta incolonata", in legatura cu participantii violenti de la protestele din Piata Universitatii in timp ce Radu Berceanu a criticat actuala conducere a PDL declarand ca a gestionat prost criza prin "taceri inexplicabile" urmate de "explicatii cu totul nepotrivite.