Liderii USL, Crin Antonescu si Victor Ponta, se vor intalni miercuri cu ambasadorii Uniunii Europene acreditati la Bucuresti, pentru a le explica acestora ca premierul Emil Boc a "manipulat" atunci cand a acuzat opozitia ca a cerut sistarea fondurilor europene.

"Miercuri dimineata, impreuna cu dl presedinte Antonescu, vom avea o intalnire cu ambasadorii UE acreditati la Bucuresti pentru a explica punctul de vedere al opozitiei si pentru a asigura inca o data ca sistemul acesta de manipulare pe care, din pacate, si premierul Boc l-a folosit este absolut lamentabil", a spus Victor Ponta, intr-o conferinta comuna de presa cu liderul PNL.

In plus, in data de 31 ianuarie liderii opozitiei vor participa la dezbaterea organizata in Parlamentul European, a adaugat Ponta, subliniind insa ca "nu vom cere nimic privind sistarea fondurilor europene", ci se vor prezenta opiniile USL despre comasarea alegerilor, votul prin corespondenta, controlul asupra televiziunii publice, angajarile de raspundere practicate de actualul guvern, respectiv "tot ceea ce, din pacate, aduce regimul Basescu langa regimul Viktor Orban" (premierul Ungariei).

Victor Ponta s-a declarat "absolut uluit si indignat" de acuzatiile formulate de premierul Emil Boc, care a cerut, sambata, "imperativ PSD sa inceteze" acuzatiile facute in cadrul Parlamentului European si sa nu ceara blocarea fondurilor europene acordate Romaniei in 2012, in valoare de 6 miliarde de euro, considerand acest demers "batjocoritor la adresa romanilor".

"Niciodata nu am cerut asa ceva si nu vom cere asa ceva. Suntem indignati de modul absolut iresponsabil in care un premier al Romaniei intelege sa duca batalia politica", a spus luni presedintele PSD.