Purtatorul de cuvant al PDL, Sever Voinescu, a declarat luni ca isi doreste un dialog eficient cu opozitia in sesiunea parlamentara de luni si a precizat ca o parte importanta e mesajului celor care au iesit in strada a fost necesitatea regasirii "civilitatii" a clasei politice.

"Coalitia si-a manifestat coeziunea politica. Din punct de vedere al PDL aceasta sesiune este un nou episod in regasirea dialogului politic intre putere si opozitie. Suntem in parlament unde trebuie sa discutam politic. Vom analiza in dezabateri solutiile pe care le propune opozitia. Vom avea si noi propunei, ne asteptam la o dezbatere consistenta, pe solutii de substanta si nu un lung sir de jigniri reciproce si nu un joc al urii si al santajului politic asa cum s-a intamplat in ultima vreme", a spus Voinescu, intr-o conferinta de presa dupa sedinta coalitiei.

"Speram ca mesajul celor din strada si a celor care sunt de acord cu acestia dar stau in casa sa fie clar inteles de toata lumea si noua ni se pare ca o parte importanta a acestui mesaj este ca trebuie ca clasa politica romaneasca sa isi regaseasca civilitatea," a spus el.

"Nu a existat nicio discuţie, acum, în acest Birou Permanent despre schimbarea Guvernului Boc. Am vorbit despre procedura de astăzi, am vorbit despre solicitările Opoziţiei, despre propunerile pe care le vom face noi. Despre asta s-a vorbit astăzi, într-o şedinţă foarte scurtă", a declarat Sever Voinescu întrebat dacă în BPN s-a dat un nou vot de încredere Guvernului Boc.

Voinescu a precizat, însă, că varianta unei remanieri guvernamentale va fi discutată în PDL şi în coaliţie "foarte curând după această sesiune extraordinară", potrivit Agerpres.

Liderii coalitiei au concluzionat, luni, ca nu pot fi de acord cu organizarea alegerilor anticipate, pe considerentul ca o astfel de procedura, daca ar fi initiata, nu ar putea fi incheiata decat prin luna septembrie.

Parlamentul se reuneste in sesiune extraordinara luni pentru a dezbate situatia politica, sociala si economica a tarii, incepand cu ora 13.00. Sesiunea extraordinara a fost convocata la solicitarea grupurilor PSD si PNL, in contextul manifestatiilor din strada. Parlamentarii opozitiei spera sa obtina in aceasta sesiune extraordinara demisia Guvernului Boc, dar si organizarea de alegeri anticipate, in timp ce puterea doreste ca in Parlament sa se gaseasca solutii pentru detensionarea situatiei din tara.