Birourile Politice ale Partidului National Liberal, Partidului Social Democrat si Partidului Conservator vor decide luni, intr-o sedinta comuna, calendarul actiunilor USL, inclusiv daca demisia parlamentarilor Opozitiei este o solutie.

"E foarte clar ca, dupa aceasta saptamana, lucrurile au ajuns la un punct de la care nu mai exista intoarcere si fara demisia actualului Guvern si fara o intoarcere cat mai rapida catre oameni pentru ca ei sa voteze cine sa-i conduca in continuare nu mai poate exista niciun pas inapoi", a declarat, sambata, presedintele PSD, Victor Ponta, scrie Agerpres.

Parlamentul se reuneste in sesiune extraordinara luni pentru a dezbate situatia politica, sociala si economica a tarii. USL a solicitat organizarea unei sesiuni extraordinare pentru dezbaterea situatiei actuale a tarii in contextul protestelor din strada si a fost singurul lucru convenit la intalnirea opozitiei cu reprezentantii puterii.

Parlamentarii opozitiei spera sa obtina in aceasta sesiune extraordinara demisia Guvernului Boc, dar si organizarea de alegeri anticipate, in timp ce puterea doreste ca in Parlament sa se gaseasca solutii pentru detensionarea situatiei din tara.

In schimb, reprezentantii puterii sustin ca sesiunea speciala a Legislativului ar putea reduce tensiunile actuale, iar premierul Emil Boc arata ca este de discutat daca ar trebui sa se declanseze alegerile anticipate cu doua luni mai repede decat sunt programate.