"Exista, in mod real, riscul ca Romania sa fie decredibilizata si de aici consecintele. De aceea consider ca mesajul toxic pe care liderii Opozitiei, domnul Ponta, domnul Antonescu si ceilalti lideri ai PSD si PNL il transmit in tara, si in afara tarii, cu privire la asa-zisa distrugere treptata si sistematica a mecanismelor democratice in Romania si, de aici, posibilitatea punerii in aplicare a articolului 7 din Tratatul European care priveste sanctiuni care pot ajunge pana la blocarea dreptului de vot al romanilor in institutiile europene, precum si la blocarea fondurilor europene, este un mesaj antiromanesc daunator in totalitate situatiei Romaniei astazi. In primul rand, din afara Romaniei vin semnale negative si nu pozitive cu privire la situatia economica", a declarat, duminica, intr-o conferinta de presa europarlamentarul PDL Theodor Stolojan.

In dupa-amiaza zilei de sambata, premierul Emil Boc s-a intanit cu europarlamentarii PDL, pentru a discuta despre actiunile politice ale formatiunii democrat-liberale in Parlamentul European, ca reactie la actiunile Partidului Social Democrat si ale Partidului National Liberal in forul legislativ european, scrie Mediafax citand surse politice. Pe 16 ianuarie, la Strasbourg, presedintele Partidului Social Democrat (PSD), Victor Ponta, le-a spus liderilor grupurilor S&D si ALDE din Parlamentul European ca Romania se afla intr-un grav derapaj de la normele democratice, iar protestele din ultimele zile se datoreaza unor actiuni ale actualei puteri.

In urma intalnirii, premierul Emil Boc a declarat ca cere "imperativ PSD sa inceteze" acuzatiile facute in cadrul Parlamentului European si sa nu ceara blocarea fondurilor europene acordate Romaniei in 2012, in valoare de 6 miliarde de euro, considerand acest demers "batjocoritor la adresa romanilor". Premierul a adaugat ca "dialogul si solutiile interne trebuie sa fie calea de urmat si nu umblatul cu para la Inalta Poarta, ca pe vremea fanariotilor."

Secretarul general al Partidului Popular European, Antonio Lopez-Isturiz, a afirmat, sambata, ca incercarile unor grupuri politice de la Bucuresti si Bruxelles de a politiza un protest civic indreptat impotriva intregii clase politice nu va avea sorti de izbanda in Parlamentul European, se arata intr-un comunicat de presa transmis Agerpres de PDL. Potrivit secretarului general al PPE, "nimeni nu va lua in serios afirmatii politicianiste de genul ᅡin Romania este dictaturaᅡ"

Citeste si: