"E adevarat ca partidele din USL nu starnesc incantarea si entuziasmul romanilor, dar nu este adevarat ca USL egal PDL. Putem sa discutam ce e bine, ce e rau, dar egal, nu", a declarat presedintele PNL, Crin Antonescu, invitat la RealitateaTV.

"Aceste proteste sunt impotriva puterii, nu impotriva noastra. [...] Daca USL = PDL, vom lua acelasi scor in alegeri", a declarat liderul PNL.

Principalele declaratii ale liderului liberal, Crin Antonescu:

- Prima intrebare la care trebuie sa dam raspuns, si noi si puterea, este urmatoarea: Vrem sau nu vrem alegeri anticipate. Le cere si strada, le arata si experientele din alte tari. Noi le vrem. Puterea a spus "nu" deocamdata.

- Noi le propunem asta. Ne dam demisia cu totii si intram in alegeri anticipate. Ramane guvernul actual in functie si organizeaza alegeri. […] Daca puterea vrea, e simplu; daca puterea nu vrea, va trebui sa spuna in fata cetatenilor tarii: noi nu vrem alegeri anticipate. Si atunci exista varianta ca parlamentarii opozitiei sa demisioneze cu totii.

- I-am spus si premierului [n.r. la intalnirea cu liderii partidelor din coalitia de guvernamant]; guvernezi cu strada pana in noiembrie? Sa zicem ca, la un moment dat, oamenii se plictisesc si pleaca acasa. Dar nemultumirea oamenilor, pleaca in concediu?

- Solutia limpede, simpla, clara, cu cele mai putine costuri, este cea a alegerilor anticipate.

- Cu ce a incitat opozitia la violente cand, in mod explicit, [...] am vorbit despre asta? Am luat masuri organizatorice si operationale sa nu sporim tensiunea.

- Nu am sarit in capul jandarmilor […], am facut apel la jandarmi ca, daca e sa iei un om la bataie, sa fie un huligan nu un jurnalist care nu a apucat sa isi scoata legitimatia.

- Nu am incitat si nu incitam la violente. Violenta nu foloseste la nimic.