Vicepresedintele PDL, Theodor Paleologu, a declarat la RFI ca familia sa este "aproape ruinata" de programul de austeritate pus in aplicare de Puterea actuala in ultimii ani. Democrat-liberalul a afirmat ca protestele de strada din Bucuresti si restul tarii reprezinta o "nemultumire legitima". In acelasi timp, Paleologu a spus la postul de radio ca unele reactii ale Puterii in fata protestelor de strada au fost "tampite si deplasate"!

Theodor PaleologuFoto: AGERPRES

Paleologu considera ca "masurile de austeritate generate de criza economica au dus in alte tari la manifestari mult mai ample si mai dure. In comparatie cu ce s-a intamplat in Grecia, ce s-a intamplat in Anglia sau chiar si in Franta, manifestatiile de la noi au un aer foarte rezonabil, cu exceptia violentelor provocate de galeristii deja faimosi. Explicatia este ca din fericire, Romania nu are o extrema stanga violenta, ca in alte tari din Europa. Aceste manifestari reprezinta o nemultumire legitima (...)".

Unele reactii ale Puterii in fata protestelor de strada din Bucuresti si alte orase au fost "tampite si deplasate", a afirmat vicepresedintele PDL, care considera ca PDL trebuie sa raspunda "prin dialog si ascultare".

Manifestatiile au fost declansate de o "eroare tactica" a Puterii actuale, crede Paleologu. El mai afirma ca Opozitia "face o mare greseala, intrand in jocul discursului radical".

Intrebat cum a reactionat PDL in fata protestelor din Bucuresti si restul tarii, Theodor Paleologu a spus ca "sunt reactii si reactii. Unele reactii au fost tampite, anumite afirmatii absolut deplasate. Altminteri ce reactii sa ai, decat sa constati ca exista o foarte mare nemultumire? Numarul manifestantilor nu e foarte mare, dar exprima o nemultumire mai larg raspandita in societate".

Theodor Paleologu apreciaza ca "PDL trebuie sa raspunda prin dialog si ascultare. Foarte adesea, politicienii inteleg prin dialog ca vorbesc numai ei! E timpul sa ascultam, nu sa vorbim noi, sa ascultam ce au oamenii de spus. Si mediul de afaceri si anumite ONG-uri. Comportamentul autist al clasei politice in general nu e deloc productiv".

Citeste continuarea pe www.rfi.ro.