Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat joi ca nu exclude "deloc" "radicalizarea" protestului in sensul demisiei opozitiei din Parlament. "Opozitia trebuie sa fie capabila de orice, culminand cu demisia din Parlament, daca va fi nevoie. Eu sunt cat se poate de dispus si o iau in calcul", a spus el, intr-o interventie telefonica la Antena 3.

Antonescu a precizat ca nu exclude "deloc aceasta forma maximala, radicala", "intr-un moment in care s-ar realiza un liant cat se poate de eficient intre opozitia politica si strada, opozitia civica din Romania".

Presedintele liberalilor a precizat ca el crede in "radicalizarea non-violenta, dar radicalizarea protestului".

In ceea ce priveste mitingul USL de joi, acesta a fost "necesar si a fost o reusita", a spus el, sustinand ca la manifestare au participat 15.000 de oameni.

In opinia sa, aceasta actiune a fost "complementara si convergenta cu ce se intampla in piata Universitatii".

"Piata Universitatii este un loc magic, pentru mine, cel putin. In 1990, venind acolo de la distanta mare, aproape in fiecare seara, am crezut si am fost fericit pentru ca nu credeam sa apuc asa ceva in viata mea. Nu credeam vreodata ca va mai exista vreo alta Piata a Universitatii", a comentat Crin Antonescu.

Liderul PNL a precizat ca nu mai are "nimic de asteptat de la actuala putere".