Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, joi, la Cluj, ca in anul care a inceput nu este timp pentru initierea unor noi reforme, care nu pot fi pregatite suficient si explicate populatiei, relateaza Agerpres.

"Sustinem dialogul politic, dialogul parlamentar si facem apel de fiecare data la ratiune si calm, la dezbatere politica constructiva intr-un an electoral, 2012. Suntem convinsi ca nu este loc, nu este timp si nu este posibil sa initiem reforme noi, reforme dure si reforme care nu sunt pregatite si nu sunt explicate. Trebuie sa pastram ceea ce am obtinut, acest echilibru bugetar, economic si financiar. Romania are si in 2012 posibilitatea, datorita eforturilor facute de fiecare cetatean, de a plati pensiile si salariile si cred ca acest rezultat trebuie pastrat. In 2012 nu trebuie sa mai initiem reforme noi", a precizat Kelemen Hunor.

El s-a referit si la protestele din aceste zile si a spus ca dezbaterile parlamentare care le vor fi dedicate in sesiunea extraordinara vor putea fi continuate si in sesiunea parlamentara din primavara, daca va fi cazul.

"Nu durata dezbaterilor conteaza, ci abordarea subiectelor care sunt arzatoare si care trebuie discutate", spus liderul UDMR.

Kelemen Hunor a participat joi la o sedinta a Prezidiului UDMR, la care presa nu a fost invitata.