Primaria Capitalei a aprobat cererea Uniunii Social Liberale pentru mitingul de joi, din Capitala, actiune la care organizatorii estimeaza ca vor lua parte circa 10.000 de participanti. Filialele judetene ale Partidului National Liberal, ale Partidului Social Democrat si ale Partidului Conservator au anuntat ca vor trimite membri si simpatizanti la mitingul din Bucuresti, acestia urmand sa se deplaseze, fie cu mijloace de transport puse la dispozitie de partid, fie cu masinile personale, cu microbuze sau cu trenul. In mai multe judete ale tarii, filialele PSD au anuntat ca membrii raman acasa sa participe la actiunile de protest organizate local.Liderii PC Vaslui sustin ca nu au gasit mijloace de transport pentru a se deplasa la actiunea USL pentru ca transportatorii refuza sa faca deplasari, contracost, la mitingul din Capitala, dupa ce ar fi fost amenintati ca-si pot pierde licenta de transport, scrie Agerpres.

Cluj: Cateva sute de liberali si cateva zeci de social-democrati si-au manifestat intentia de a participa la miting

Deputatul PNL, Horea Uioreanu, a declarat, miercuri, pentru Agerpres, ca pana la orele diminetii se inscrisesera 320 de persoane din municipiul Cluj-Napoca si ca numarul, la nivel de judet, s-ar putea sa fie mult mai mare, dar ca nu are cifre exacte. El a adaugat ca din Cluj-Napoca vor pleca in cursul diminetii de joi doua autocare in care incap circa 100 de persoane, care isi vor plati drumul, si ca restul vor merge pe cont propriu.

Presedintele PSD Cluj, Remus Lapusan, a declarat ca, din datele pe care le detine, reiese ca vor pleca la Bucuresti "cateva zeci" de persoane, desi, potrivit liderului filialei judetene, numarul celor care si-au manifestat dorinta de a participa la miting a fost de ordinul sutelor. El a precizat ca toti membrii PSD vor pleca la Bucuresti pe cont propriu, cu trenul sau cu masina, mentionand ca multi sunt deja in capitala, cu alte treburi.

Sibiu: Circa 300 de liberali si sustinatori ai PNL se vor deplasa in Capitala. Sustinatorii PSD Sibiu vor participa la protestul local

In jur de 300 de sibieni, liberali si sustinatori ai PNL, vor pleca miercuri noaptea spre Bucuresti, cu trenul, cu autocare, microbuze, masini personale, pentru a lua parte la miting, a declarat pentru agentia de stiri citata, liderul judetean al PNL, deputatul Mircea Cazan.

Acesta a mai adaugat ca sustinatorii PSD raman la Sibiu pentru a sustine protestestele care au loc zilnic, pana pe 24 ianuarie, cu avizul Primariei, fiind organizat de revolutionari.

Mures: 200 de membri PC, la miting

"Maine se duc la Bucuresti 150-200 de membri ai PC. Protestam pentru alegeri la termen, pentru organizarea de anticipate parlamentare si pentru, acum nu stiu daca e in manifestul general, suspendarea presedintelui - este punctul meu de vedere, nu am preluat inca oficial declaratia de la Bucuresti - alegeri locale la termen si anticipate pentru parlamentare. Nici macar in iunie, cat mai repede'', a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, vicepresedintele PC Mures dr. Silviu Morariu, citat de Agerpres.

Bistrita-Nasaud: 60 de membri PNL pleaca, cu un autocar, spre Capitala. Social-democratii nu trimit reprezentanti deoarece nu au avut timp sa organizeze deplasarea

Aproximativ 60 de membri ai PNL Bistrita-Nasaud vor pleca, miercuri noaptea, cu un autocar spre Capitala, a declarat, pentru agentia de stiri, purtatorul de cuvant al organizatiei judetene PNL, Dorin Dobra.

Social-democratii nu isi vor trimite niciun reprezentant. Purtatorul de cuvant al PSD Bistrita-Nasaud, Daniel Suciu, spune ca nu au avut timp sa organizeze aceasta deplasare, la care se adauga distanta lunga.

Covasna: 30 de membri PNL participa la mitingul din Bucuresti. PSD Covasna nu trimite delegatie

Presedintele PNL Sfantu Gheorghe, Madalin Guruianu, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca la mitingul din Capitala se vor deplasa aproximativ 30 de membri ai organizatiei locale, in timp ce alti 200 de membri vor participa la protestul anti-guvernamental din fata Prefecturii Sfantu Gheorghe, relateaza Agerpres. Liderul liberal a subliniat ca protestul local nu este organizat de PNL.

Presedintele PSD Covasna, deputatul Horia Grama, a declarat, miercuri, in conferinta de presa, ca membrii organizatiei judetene nu se vor deplasa joi la Bucuresti, dar vor fi si ei prezenti la mitingul de la Sfantu Gheorghe.

"Nu ne implicam politic ca organizatori sub nicio forma, dar indemnam membri PSD si cetatenii sa iasa, sa spuna pasurile toti acolo pe strada", a declarat Horia Grama, care e de parere ca avalansa mitingurilor nu va mai putea fi oprita si ca in toata tara oamenii vor iesi in strada in numar tot mai mare.

Pana acum, in judetul Covasna, nu au fost organizate niciun fel de actiuni publice de protest.

Timis: 100 de liberali vor participa la mitingul USL din Capitala. Social-democratii merg la Protestele din Piata Operei, din Timisoara

O delegatie formata din 100 de membri PNL va pleca la miezul noptii spre Capitala. Social-democratii vor ramane in Timisoara pentru a iesi la protestele din Piata Operei, a declarat Presedintele PSD Timis, Titu Bojin, pentru Agerpres.

Mehedinti: 200 de simpatizanti PNL si 100 de simpatizanti PC vor protesta in Capitala. Social-democratii organizeaza un miting la Drobeta-Turnu Severin

Un numar de aproape 200 de liberali si 100 de conservatori din judetul Mehedinti vor protesta, joi, in Capitala. Presedintele organizatiei Mehedinti a PNL, Liviu Mazilu, a declarat pentru agentia de presa citata, ca manifestantii mehedinteni vor protesta pasnic, fara violenta, impotriva Guvernului si a presedintelui Traian Basescu.

Potrivit sursei citate, social-democratii sunt solidari cu liberalii, dar ei nu se vor alatura acestora din urma intrucat vor organiza la Drobeta Turnu Severin un miting la care se asteapta prezenta a peste 1.500 de persoane.

Prahova: 1.000 de membri si simpatizanti PNL, intre 500 si 1.000 de membri PSD participa la miting

"PNL-ul este pregatit in acest moment cu 1.000 de participanti, membri activi si simpatizanti, iar de la PSD vor merge intre 500 si 1.000 de persoane. O parte dintre social-democrati doresc sa ramana in Ploiesti pentru a participa la mitingul care va avea loc in centrul municipiului resedinta de judet", a declarat, pentru Agerpres, reprezentanta Departamentului de Comunicare din cadrul PNL Prahova, deputatul Gratiel Gavrilescu. Acestia se vor deplasa atat cu autocare, care vor fi puse la dispozitia lor de catre USL, dar si cu masinile personale

Giurgiu: Peste 1.500 liberali vor participa la mitiing. PSD va protesta local

Aproximativ 1.500 de membri ai organizatiei judetene a PNL Giurgiu vor participa la mitingul de protest din Capitala, a anuntat, miercuri, purtatorul de cuvant al PNL Giurgiu, Ionel Muscalu.

Social-democratii giurgiuveni isi vor manifesta nemultumirea la Giurgiu, fara a se deplasa la Bucuresti, relateaza agentia de presa.

Tulcea: Circa 200 de liberali se vor deplasa la Bucuresti cu doua autobuze si un microbuz inchiriat de filiala partidului

Peste 200 de persoane din judetul Tulcea vor participa, joi, la protestul care va avea loc in Bucuresti, a declarat purtatorul de cuvant al organizatiei judetene a PNL, Claudiu Boangiu, pentru Agerpres. "Protestul nostru este unul politic si nu ne vom amesteca cu masele, cu protestul civil. Numai din partea noastra vor participa circa 200 de persoane la protestul de joi din Bucuresti", a declarat purtatorul de cuvant al PNL, Claudiu Boangiu.

Filiala din Tulcea a partidului a inchiriat doua autobuze si un microbuz, delegatia liberalilor urmand sa marsaluiasca in frunte cu presedintele organizatiei PNL, deputatul Octavian Popa, si candidatul la functia de primar al municipiului, Corneliu Chistruga.

Purtatorul de cuvant al organizatiei judetene a PNL a mai precizat ca, la evenimentele de joi din Bucuresti, vor fi prezenti si reprezentanti ai conducerii judetene a Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate in Rezerva si in Retragere.

Braila: 450 de liberali protesteaza, joi, in Capitala

PNL Braila va trimite 450 de membri la mitingul si marsul de joi, a declarat, miercuri, presedintele interimar al organizatiei municipale a PNL Braila, Alexandru Danaila, intr-un comunicat remis Agerpres.

Galati: 350 de membri USL participa la miting

USL Galati va participa la mitingul din Capitala cu aproximativ 350 de persoane, potrivit purtatorului de cuvant al PSD Galati, Claudiu Branzan, citat de Agerpres. Participantii la miting se vor deplasa la Bucuresti cu masinile personale.

Vaslui: Liderii locali ai PC sustin ca nu au gasit mijloace de transport pentru a se deplasa la miting

Reprezentantii Partidului Conservator (PC), filiala Vaslui, au anuntat, miercuri seara, ca nu au gasit niciun operator de transport care sa asigure servicii, contracost, pentru deplasarea pe care urmeaza sa o faca, joi, la Bucuresti, la mitingul organizat de Uniunea Social Liberala (USL), relateaza Agerpres.

Acestia sustin ca transportatorii refuza sa faca deplasari, contracost, la mitingul din Capitala, dupa ce ar fi fost amenintati ca-si pot pierde licenta de transport.

Potrivit presedintelui PC Vaslui, Alin Trifu, reprezentantii jandarmilor din judetul Vaslui au contactat conducerea locala a PC pentru a solicita detalii cu privire la ora deplasarii spre Capitala.

Conducerea Inspectoratului Judetean de Jandarmi (IJJ) Vaslui sustine ca a aflat din presa locala despre deplasarea pe care cei de la PC urmeaza sa o faca la Bucuresti. Inspectorul-sef al IJJ Vaslui, Paul Smantana a declarat ca a sunat ca sa intrebe la ce ora se pleaca pentru a insoti coloana de autobuze. "Am inteles insa ca nu au facut rost de mijloace de transport pentru a ajunge la miting", a afirmat acesta.

Bacau: 150 de liberali vor fi prezenti la Bucuresti, social-democratii vor picheta Prefectura

Circa 150 de liberali bacauani vor lua parte la marsul si mitingul organizat, joi, de USL. In timpul desfasurarii protestului liberal, social- democratii organizatiei municipale Bacau vor picheta sediul Prefecturii judetului, "in semn de solidaritate cu actiunea PNL de la Bucuresti", a declarat purtatorul de cuvant al PSD Bacau, Bogdan Seto.

Potrivit acestuia, organizatia politica din care face parte "nu a primit din partea PNL Bacau invitatia de a participa la actiunea protestatara de la Bucuresti", dar "conlucrarea din USL presupune solidaritate" si, de aceea, social-democratii vor picheta prefectura.

Suceava: Peste o suta de membri PNL se vor deplasa la Bucuresti. PSD nu a organizat o deplasare insa circa 100 de simpatizanti suceveni ar urma sa participe la miting

Liderul judetean al PNL Suceava, Stefan Alexandru Baisanu, a declarat ca peste o suta de membri de partid se vor deplasa la Bucuresti, organizat, cu doua autocare, dar si cu masini personale. Potrivit liderului judetean PNL, se vor deplasa catre protest si cateva zeci de persoane neangajate politic, relateaza Agerpres.

Liderul judetean al PSD Suceava, deputatul Ioan Catalin Nechifor, a declarat ca filiala social-democrata nu a organizat o deplasare, dar are informatii potrivit carora peste o suta de membri si simpatizanti PSD vor pleca la Bucuresti pentru mitingul de joi, cu masini proprietate personala, cu microbuze sau cu trenul, pentru a nu fi opriti pe traseu si obstructionati sa ajunga la Bucuresti.

Botosani: 320 de persoane, foste cadre militare membre ale SCMD si membri PNL, se deplaseaza la Bucuresti in 5 autocare. PSD Botosani nu trimite delegatie.

Aproximativ 230 de persoane din judetul Botosani, dintre care 40 de delegati sunt foste cadre militare membre ale Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD), iar restul sunt membri de partid ai PNL, se vor deplasa la Bucuresti in cinci autocare, a declarat, miercuri, pentru Agerpres, presedintele filialei teritoriale a Partidului National Liberal (PNL), deputatul Florin Turcanu.

Organizatia judeteana Botosani a Partidului Social Democrat nu va participa la protest. Liderul PSD Botosani, senatorul Gheorghe Marcu, sustine protestul, dar afirma ca nu s-a implicat in organizarea deplasarii la Bucuresti.

Reprezentanti ai Primariei Capitalei au declarat pentru HotNews.ro ca mitingul USL va avea loc joi, intre orele 14:00 si 19:00, pe Bulevardul Kiseleff, intre Arcul de Triumf si Piata Victoriei.