"Nu vin astazi aici sa anunt mariri de salarii si pensii, pentru ca economia nu permite acest lucru. Avem o stabilitate economica castigata cu greu. In acest moment avem o stabilitate in ceea ce priveste plata salariilor si pensiilor, in viitor ne putem astepta si la lucruri mai bune", a declarat marti premierul Emil Boc. El a adaugat ca "Stiu ce inseamna taierile de salarii, sa iti pierzi locul de munca, aceste decizii le-am luat obligati de viata, de criza economica. Si in Spania somajul este de 23%, nici in alte locuri lucrurile nu sunt roz".

Primul ministru a facut aceste declaratii inaintea reunirii Consiliul National Tripartit pentru Dialog Social (Guvern, BNR, reprezentanti ai sindicatelor si patronatelor), a carui sedinta este programata marti dupa-amiaza si la care sindicatele au anuntat ca nu vor participa.

"Astazi vom discuta cu patronatele cum poate statul sprijini, in 2012, crearea de locuri de munca. Sindicatele nu vin astazi, poate vor participa la urmatoarea intalnire", a spus primul ministru.

Consiliul National Tripartit, la care si-a anuntat prezenta premierul Emil Boc, se reuneste in contextul in care in ultimele patru zile au avut loc manifestatii in Bucuresti si in numeroase alte orase din tara.