Deputatul PNL Nicolae Jolta a trecut luni la Partidul Democrat Liberal, demisionand din PNL, anunta Agerpres. Aceasta este a doua plecare importanta din filiala judeteana Bihor a PNL din ultima perioada, dupa ce presedintele Consiliului Judetean, Radu Tirle, demis din functia de vicepresedinte al liberalilor bihoreni, si-a manifestat apropierea fata de PDL.

"Il salutam cu bucurie pe noul nostru coleg, membru al PDL, avand in vedere ce va urma in acest an, alegerile locale si generale. A fost foarte mult discutata trecerea sa, ca zvonuri, dar abia acum, cand avem certitudinea, putem sa facem publica intentia de a veni la PDL a deputatului PNL", a anuntat luni Stefan Seremi, presedintele PDL Bihor, intr-o conferinta de presa.

Deputatul Nicolae Jolta a declarat ca din februarie, cand va incepe noua sesiune parlamentara, va activa in grupul parlamentar al PDL: "A fost o decizie personala si cred ca impreuna cu echipa PDL sa putem sprijini proiectele judetului Bihor. (...) Discutii au fost cu conducerea PNL Bihor, pentru ca sunt pareri pro si contra, dar nu vreau sa creez acum anumite reactii care nu-si au locul. Am vorbit cu presedintele Cornel Popa, sper ca in continuare sa ramanem amici. Am ales PDL pentru ca dintotdeauna am fost de dreapta, nu de stanga,.

Intrebat daca nu este cumva o miscare gresita de a trece in PDL in actualul context politic si pe fundalul protestelor de strada din tara, deputatul a raspuns ca "Avand in vedere situatia in care se afla toate tarile din Europa, ceea ce s-a intamplat mi se pare ca a fost o chestiune normala. Manifestatiile de strada sunt normale in momente ca acestea".