Protestele de strada din Bucuresti obliga de azi inainte coalitia aflata la putere "sa mearga pe sarma" in ceea ce priveste strategia de comunicare cu cetatenii, a declarat la RFI deputatul PDL, Cezar Preda. El a recunoscut ca partidul de guvernamant are probleme de comunicare si subliniaza ca daca acestea nu vor fi rezolvate, PDL "va plati".

Cezar PredaFoto: Rompres

Cezar Preda a deplans incapacitatea PDL de a comunica mai bine cu cetatenii, lucru ce ar fi putut evita protestele de strada de genul celor inregistrate in acest week-end in Bucuresti.

"Eu am spus de mai mult timp ca nu este important numai sa iei masurile de austeritate, ci intreg comportamentul guvernantului cand ia masuri foarte dure trebuie sa se plieze pe aceste masuri, sa comunice extraordinar de bine pentru aceste masuri, pentru ca suportabilitatea unui neam, unui popor, sa poata fi mentinuta in zona aceasta coerenta sau controlabila. Orice derapaj, orice greseala, orice pripire in ceea ce priveste comunicarea si comportamentul unui asemenea parcurs greu pentru o tara duce la excitarea cetateanului care este supus acestei privatiuni, acestor constrangeri. Si atunci cetateanul cauta o supapa prin care sa-si spuna nemultumirea si profita de greselile tale sau de momente cheie", a explicat deputatul PDL.

Declaratia lui Preda a fost facuta dupa ce mii de persoane au manifestat in 41 de orase din tara impotriva masurilor de austeritate adoptate de autoritati. In Bucuresti, protestele au devenit violente, mai multi manifestanti confruntandu-se cu fortele de ordine.

Citeste continuarea pe www.rfi.ro.