Uniunea Social Liberala constata "o reactie exagerata a fortelor de ordine in raport cu protestatarii din Piata Universitatii", care a incurajat "fenomene marginale ale demonstratiilor" si a crescut "tensiunea intre manifestanti", se arata intr-un comunicat al USL, postat duminica pe site-ul PNL.

"Urmarind filmul evenimentelor din seara zilei de 14 ianuarie, constatam o reactie exagerata a fortelor de ordine in raport cu protestatarii din Piata Universitatii, reactie care nu a facut decat sa stimuleze fenomene marginale ale demonstratiilor si sa creasca tensiunea intre manifestanti", se arata in comunicatul USL.

Uniunea Social Liberala precizeaza ca "isi rezerva dreptul de a solicita o ancheta administrativa si parlamentara asupra actiunii Ministerului de Interne in ziua de 14 ianuarie 2012".

Opozitia face apel la Jandarmerie si la institutiile cu atributii in domeniul ordinii publice "sa dovedeasca respect fata de cetateni si dreptul lor fundamental de a protesta in mod pasnic impotriva unui regim din ce in ce mai abuziv".

De asemenea, USL se declara "solidara cu protestatarii care au iesit in aceste zile in strada, dar condamna orice fel de violenta si incitare la violenta".

"Facem un apel la adresa populatiei de a descuraja orice manifestare care risca sa degenereze, de a respinge provocarile si orice gest de violenta", potrivit comunicatului citat.