Fostul presedinte Ion Iliescu este internat la Spitalul Elias din Bucuresti, pentru investigatii, dupa ce a reclamat probleme digestive. Potrivit televiziunilor de stiri, care citeaza surse medicale, Iliescu va fi supus unei interventii laparoscopice la colon.

"Domnul Ion Iliescu este internat la Spitalul Universitar de Urgenta Elias in vederea continuarii investigatiilor de control in sfera digestiva incepute la sfarsitul anului trecut", informeaza un comunicat transmis, duminica, de Spitalul Elias.

Potrivit Mediafax, fostul presedinte a fost internat sambata seara, el fiind supus unor investigatii amanuntite, si ar putea fi operat de polipi la colon.

Realitatea TV transmite ca Ion Iliescu va fi operat laparoscopic luni sau marti, interventia fiind una simpla.

Ion Iliescu, in varsta de 81 de ani, a mai fost internat la Spitalul Universitar de Urgenta Elias la sfarsitul lunii noiembrie anul trecut, din cauza unor tulburari digestive. El a fost supus unor analize si explorari endoscopice si externat dupa o zi, medicii constatand ca nu are probleme majore de sanatate.

In 2005, Ion Iliescu a fost operat, atunci fiindu-i montate stenturi, dupa ce avut un puseu de tensiune pe fondul unei hipertensiuni mai vechi si a unei cardiopatii ischemice cunoscute. Interventia a fost realizata in 18 mai 2005, iar Iliescu a ramas atunci in spital pana aproape de sfarsitul lunii, din cauza unor dureri in piept, aparute la cateva zile dupa montarea stenturilor.