Senatorul de Dolj Mircea Geoana si-a mutat cabinetul parlamentar din Craiova intr-un sediu nou, care va gazdui si noua formatiune politica, relateaza Agerpres.

Daca pana la excluderea din PSD cabinetul senatorial al lui Geoana functiona intr-un birou de circa 15 mp in sediul PSD Dolj din Craiova, de pe str. Mihail Kogalniceanu, incepand din acest an, noul sediu al lui Geoana are o suprafata de aproape 10 ori mai mare si cuprinde intregul parter al unei cladiri de pe str. Unirii, unde pana nu demult si-au desfasurat activitatea cateva servicii ale Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud-Vest 'Oltenia'.

In noul sediul al lui Mircea Geoana functioneaza si cabinetul deputatului Florentin Gust, care, dupa ce a demisionat in urma cu circa un an din PSD si s-a inscris in PC, odata cu excluderea lui Geoana din PSD a parasit si randurile conservatorilor, mergand alaturi de fostul presedinte al Senatului in demersul acestuia de a construi o noua formatiune politica.

Florentin Gust a declarat, sambata, ca sediul din Craiova este unul dintre cele opt sedii din tara pe care Mircea Geoana le-a pregatit pentru viitoarea sa formatiune politica.

"Acesta este unul din cele opt sedii pe care le-am luat in tara. In prima faza, am luat sedii in toate centrele regionale, precum Craiova, Timisoara, Iasi, Cluj-Napoca. Aici va fi si sediul noului partid", a spus Florentin Gust.

Deputatul Florentin Gust a mentionat ca pentru noua formatiune politica exista grupuri de initiativa in 22 de judete din tara, fiecare grup fiind format din cate 30 de membri, iar 70% dintre acestia nu au mai facut politica pana acum.

Intrebat care este denumirea noii formatiuni politice, Gust a spus ca aceasta va fi facuta publica doar dupa ce noul partid va fi inregistrat juridic.

"Avem mai multe variante in ceea ce priveste denumirea iar in functie de rezultatele pe care le vom obtine in focus-grupurile cu care lucram, vom alege varianta cea mai buna. Nu o vom face publica pana nu vom definitiva toate demersurile pe partea juridica, pentru ca nu vrem sa avem aceeasi problema ca USL-ul, care abia dupa doua luni de la anuntarea acestei denumiri a reusit sa definitiveze si inregistrarea juridica, pentru ca au constatat ca denumirea fusese inregistrata mai demult de o persoana", a afirmat Florentin Gust.