Primarul Sorin Oprescu a spus, referitor la intentia omului de afaceri Irinel Columbeanu de a candida la Primaria Capitalei, ca este vorba de o competitie deschisa, "intrarea este libera, iesirea pe branci" si se bazeaza pe inteligenta bucurestenilor, care il vor dori in continuare la sefia PMB, relateaza Mediafax.

"Sunt onorat si ma bazez pe o participare cat mai larga. Eu ma bazez pe inteligenta bucurestenilor. Care vor dori sa mearga cu mine, bine, care nu vor dori, iarasi bine. Nimeni nu s-a nascut primar", a spus edilul.

Primarul a spus, referitor si la unele contracandidate din zona mondena, ca "intotdeauna factorul frumusete va face bine in peisajul electoral".

Omul de afaceri Irinel Columbeanu si-a anuntat intentia de a candida ca independent, in 2012, la Primaria Capitalei.

"Ca simplu cetatean al Bucurestiului fara intrerupere in ultimii 52 de ani am curajul sa ma inscriu in competitia de a obtine anul acesta din partea dumneavoastra increderea necesara viitorului primar general al Capitalei pentru urmatorii patru ani", afirma Columbeanu intr-un filmulet difuzat pe internet.

Columbeanu a precizat ulterior, intr-o interventie la RTV, ca regreta ca "problema se pune doar pentru Capitala tarii si nu si pentru alte zone".

"Consider ca stam pe o mina de aur nu numai la Rosia Montana si nu tine decat de cateva capete luminate - nu ca m-as considera eu printre ele - pentru a transforma acest aur de sub noi, si mai ales din mintile noastre, in rezultate concrete, care sa se vada in viata noastra", a afirmat Columbeanu.

Omul de afaceri a precizat ca va candida independent si ca printre atuurile sale in cursa pentru fotoliul de primar sunt "un pic de inteligenta", precum si lipsa apartenentei la vreun partid politic.

El a mai afirmat, potrivit aceleiasi surse, ca doreste sa transforme Capitala intr-un "centru de afaceri curate".

"Nu cred ca maidanezii sunt printre prioritatile bucurestenilor, dar sunt una dintre problemele care trebuie rezolvata cu omenie, nu cu cainosenie. Cea mai mare problema este a noastra, a tuturor locuitorilor Bucurestiului, iar din acest punct de vedere cea mai buna solutie ar fi o colaborare cu prieteni de-ai nostri din alte tari. Nu e vorba neaparat de o infratire fizica, dar este nevoie de o conectare la circuitele economice aducatoare de beneficii pentru municipalitati cu orase un pic mai avansate decat noi", a spus Columbeanu.

Irinel Columbeanu s-a aflat in atentia publicului in ultimul an ca urmare a divortului de Monica Gabor.

Columbeanu detine companii care deruleaza afaceri in domenii precum constructii si comunicatii.