Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu apare alaturi de Gabriel Oprea la o petrecere privata care s-a desfasurat de Sf. Ion, fotografia fiind publicata pe blogul jurnalistei Adriana Dutulescu. Alaturi de Iliescu si Oprea se aflau fosti lideri PSD din garda veche: Ion Neagu, Valer Dorneanu, prim-viceguvernatorul BNR Florin Georgescu si Cazimir Ionescu. Contactat de Hotnews.ro, Iliescu a explicat ca a participat la onomastica organizata de profesorul Ion Neagu si spune ca, desi a stat la masa cu Gabriel Oprea nu a schimbat nicio vorba cu ministrul apararii. Gabriel Oprea a fost criticat in repetate randuri de Ion Iliescu dupa plecarea sa din PSD.

"Nu am organizat nici o petrecere de ziua mea, ci am fost invitat la onomastica profesorului Ion Neagu. Am participat cred ca vreo doua ore la eveniment. Am stat la masa cu domnul Florin Georgescu, Valer Dorneanu si a fost si domnul Gabriel Oprea. A fost invitat pentru ca a fost doctorand al profesorului Neagu. In caliata de gazda, domnul Neagu si-a organizat invitatii cum a considerat dansul. Nu-i cenzurez eu invitatii lui Neagu. Am stat la masa cu Gabriel Oprea dar nu am schimbat niciun cuvant. Asta a fost tot", a explicat presedintele de onoare al PSD.

Jurnalista, Adriana Dutulescu a publicat miercuri pe blogul personal o poza cu Ion Iliescu stand la masa cu mai multe figuri politice si publice printe care si adversarul PSD, Gabriel Oprea.

"Este posibil ca UNPR sa aiba soarta fostului ApR. Eu nu prea am mare consideratie pentru cei care-si schimba camasa politica. Aceasta este tradare, in conditiile in care parasesti partidul aflat in opozitie si care se lupta cu o guvernare marsava. (...) Eu nu-i stimez pe cei care nu au un crez de viata si care sunt capabili sa pluteasca si sa sara dintr-o barca in alta. Si avem cam multi din astia. Este expresia oportunismului, a lipsei de consecventa si de verticalitate. Eu nu cred ca asemenea oameni se pot bucura de stima si incredere din partea oamenilor", declara Ion Iliescu citat de agentia Mediafax.