Deputatul PDL Raluca Turcan a declarat, joi, pentru Mediafax, ca PDL este "ca un pacient sub anestezie" si trebuie sa se trezeasca pentru a castiga alegerile, ceea ce ar inseamna o remaniere pana in 15 ianuarie si inchiderea unor subiecte ca reorganizarea teritoriala si modificarea Constitutiei.

Raluca TurcanFoto: Hotnews

Totodata, deputatul PDL a afirmat ca, pana la Pasti, partidul trebuie sa-si desemneze candidatii pentru primarii si pentru sefia Consiliilor judetene, "plus desemnarea candidatului pentru primaria Capitalei". Turcan a vrbit si despre desemnarea, "cel tarziu pana in luna iulie" a unui candidat pentru functia de premier, dupa ce Emil Boc nu mai doreste un nou mandat de prim-ministru.

"PDL are nevoie sa se trezeasca, deoarece acum partidul e ca un pacient aflat sub anestezie. Iar aceasta trezire si aceasta mobilizare ar insemna cateva lucruri: remaniere guvernamentala rapida, pana in 15 ianuarie; inchiderea subiectelor cu regionalizarea si cu modificarea Constitutiei, pentru care nu exista nici majoritatea parlamentara necesara si nici determinarea interna de partid; desemnarea, pana la Pasti, a candidatilor pentru primariile resedinta de judet si pentru sefia Consiliilor Judetene plus desemnarea candidatului pentru primaria Capitalei; desemnarea, cel tarziu pana in luna iulie, a unui candidat pentru functia de prim-ministru (cu o echipa politica aferenta), in conditiile in care premierul Emil Boc a anuntat ca nu vizeaza un nou mandat", afirma Raluca Turcan.

Partidul Democrat Liberal trebuie sa aiba in vedere si lansarea unui Program al Clasei de Mijloc, mai spune Raluca Turcan, prin care sa defineasca marile mize ale clasei mijlocii din Romania si politicile necesare pentru aceasta in perioada 2012-2016. In opinia, deputatului PDL, democrat-liberalii trebuie sa se pozitioneze "clar drept partidul clasei de mijloc, active, antreprenoriale".

Raluca Turcan sustine ca este obligatorie crearea unui grup de experti juridici, astfel incat agenda legislativa a PDL din 2012 sa aiba un calendar clar de pasi pentru implementare, iar legile promovate sa nu mai poata fi declarate neconstitutionale.

Turcan a vorbit despre remanierea guvernamentala si in luna octombrie a anului trecut, catalogand amanarea unei decizii in acest sens drept "riscanta". Subiectul trebuie transat rapid, pentru ca ministerele vizate risca sa devina ineficiente, a afirmat parlamentarul democrat-liberal.

Tema remanierii a fost intens dezbatuta in cursul anului 2011, presedintele Traian Basescu confirmand necesitatea unei schimbari inca din luna septembrie a anului trecut. In cadrul unei emisiunii "Ultimul Cuvant", difuzata de B1 TV, seful statului a dat asigurari ca remanierea guvernamentala se va face, insa nu a avansat nicio data concreta si nici ce ministere sunt vizate.

"Eu nu va spun se face nu se zice, sunt convins ca se va face la momentul potrivit. Cu certitudine trebuie facuta o remaniere", a declarat Traian Basescu la emisiunea moderata de Ion Cristoiu. Intrebat atunci ce sectoare ar fi vizate, Traian Basescu a declarat ca nu le poate preciza, pe motiv ca "ar demoraliza niste oameni".