​Ministrul Apararii Nationale, Gabriel Oprea, invitat miercuri la emisiunea "Sub semnul intrebarii", difuzata de B1 TV, a afirmat in contextul unei discutii despre divergentele dintre el si liderul PSD, Victor Ponta, ca presedintele social-democratilor a avut in vedere proiectul politic propus de UNPR, in eventualitatea in care ar fi pierdut in competitia la Congres.

Gabriel OpreaFoto: AGERPRES

"Victor Ponta, indiferent ce spune el, pentru mine ramane prietenul meu. Este un om la care am tinut, tin... [...] Cand va avea mai multa experienta, sunt convins ca va fi un lider de succes. Avesta este punctul meu de vedere despre fostul meu coleg, Victor Ponta. Daca ma intrebati daca a vrut sa vina in proiectul politic UNPR, bineinteles. Bineinteles si este omeneste, ceea ce va spun este indubitabil", a declarat liderul UPPR Gabriel Oprea.

"Era normal ca Victor Ponta sa-si gaseasca si o alta varianta pentru esecul politic de la Congres. (...) Era normal, omeneste, ca daca pierdea acea competitie sa vina intr-un partid, alaturi de prietenul lui, pentru ca practic noi suntem toti fostii colegi. Mai putin patru, cinci colegi care vin de la PNL, tot acest proiect politic e format din fostii colegi din PSD. Noi de fapt sediul il avem tot in Kiseleff", a declarat ministrul Apararii Nationale.

Gabriel Oprea a precizat ca liderul liderul social-demcratilor "a intrat intr-o competitie forte grea in care, trebuie sa recunosc, avea sanse foarte mici impotriva lui Mircea Geoana. "L-am sprijinit pe Victor cu puterile mele, chiar daca eram in afara PSD, am si eu colegi. [...] El a castigat la vreo 70 de voturi. Am vorbit si eu cu vreo trei presedinti de organizatie care-mi erau prieteni si le-am spus: «Mergeti pe mana lui Ponta». La acel moment eram in alt proiect politic", a afirmat ministrul Apararii.

"Victor Ponta mi-a cerut sprijinul si i l-am acordat. Mai mult, am facut-o fiindca am dorit acest lucru. Sincer sa fiu, nu credeam ca va castiga competitia cu Geoana, dar n-am putut... Tot timpul l-am sprijinit pe Victor Ponta si merita acest lucru", a declarat Oprea.

Victor Ponta declarase, in cadrul editiei din 14 decembrie a aceleiasi emisiuni, ca nu s-a gandit niciodata sa faca parte din proiectul politic politic al UNPR, precizand insa ca l-a sustinut Gabriel Oprea in sensul votarii impotriva excluderii sale din PSD.