Uniunea Social Progresista se doreste a fi o constructie socio-politica de dialog deschis, nemijlocit si purtat la nivel national intre vectorul politic si societatea romaneasca, anunta Agerpres.

Presedintele Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei (UNPR) Cristian Diaconescu declara, la inceputul lunii decembrie, ca USP isi propune sa reprezinte o miscare care sa-i adune pe toti cei care, dincolo de inregimentarea politica, doresc si au o viziune de centru stanga pe care vor sa o promoveze la nivelul societatii.

"Este un gest care se regaseste in toate democratiile europene consolidate", a punctat Cristian Diaconescu.

Abordarea politica a tematicilor dezbatute in cadrul USP cu reprezentantii mediului academic, cu asociatiile profesionale, de pensionari, studenti, cu sindicate si cu alte forme de organizare ale societatii civile se inscrie in doctrina de centru-stanga progresista si vizeaza elaborarea de concluzii desprinse din preocuparea si necesitatile societatii romanesti moderne.

USP vizeaza aducerea doctrinei de centru-stanga progresista din Romania in randul doctrinelor de acelasi fel din Europa, atat pe considerente de dezvoltare, cat si din perspectiva disponibilitatii fata de societatea romaneasca de orientare progresista si initiaza un proces ireversibil de recredibilizare a clasei politice prin dialog transparent si nemijlocit.

La lansarea platformei de centru stanga vor participa presedintii UNPR Gabriel Oprea, Marian Sarbu si Cristian Diaconescu, secretarul general al UNPR Neculai Ontanu, numeroase personalitati, precum si aproximativ 1.000 de invitati din toate mediile socio-profesionale.