Presedintele Traian Basescu a semnat marti decretul de rechemare a lui Razvan Victor Rusu din calitatea de ambasador al Romaniei in Republica Italiana, in Republica Malta si in Republica San Marino, informeaza Administratia Prezidentiala. Saptamana trecuta, seful statului si-a exprimat dezacordul fata de comportamentul ambasadorului, care nu a participat la manifestarile dedicate Zilei Nationale a Romaniei organizate la Roma, exprimandu-si speranta ca acesta va reveni cat mai repede in tara pentru a-si petrece sarbatorile "in sanul familiei".

"Ziua Nationala a Romaniei, 7.000 de romani adunati la Roma la un spectacol. A venit primarul Romei si a multumit romanilor si ambasadorul Romaniei in Italia nu s-a dus. Nu stiam cum sa ma manifest si mi-ati dat ocazia sa o fac, sa-mi manifest aici public dezaprobarea pentru comportamentul ambasadorului nostru de la Roma. Sper sa vina acasa foarte repede, sa-l prinda sarbatorile in sanul familiei", a declarat atunci seful statului, aflat la Ankara, la intalnirea cu reprezentantii comunitatii romanesti din Turcia.

El le-a spus celor prezenti la intalnire ca uneori este foarte usor sa fii un "mai bun ambasador decat ambasadorii nostri".