Deputatul Aura Vasile, viceliderul grupului PSD din Camera Deputatilor, a demisionat luni din grupul PSD si urmeaza sa se inscrie in partidul lui Gabriel Oprea, UNPR. Deputatul PSD urmeaza sa oficializeze anuntul in sedinta Camerei Deputatilor. Aura Vasile este omul de baza al lui Marian Vanghelie in organizatia PSD Bucuresti. UPDATE Aura Vasile sustine, intr-un comunicat de presa remis Hotnews.ro ca a decis sa se alature colegilor din UNPR pentru ca acestia "au valori si principii solide"

Aura VasileFoto: Agerpres

UPDATE Marian Vanghelie a declarat pentru RealitateaTV ca Aura Vasile nu va pleca din PSD. Vanghelie a adaugat ca aceasta i-a spus ca este suparata si ca are momente in care nu se mai regaseste in PSD. Primarul sectorului 5 a afirmat ca a avut o discutie de cateva minute cu Aura Vasile, intrerupta de faptul ca deputatul a ainceput sa se simta rau, fiind apoi dusa la spital. Vanghelie a adaugat ca aceasta i-a spus ca este suparata si ca are momente in care nu se mai regaseste in PSD.

Potrivit Mediafax, Aura Vasile a fost internata, luni seara, la Spitalul Universitar in urma unui puseu de tensiune, incidentul petrecandu-se in timpul unei discutii cu liderul PSD Marian Vanghelie.

"Am hotarat sa vin alaturi de fostii mei colegi, cei care au demonstrat, spre deosebire de altii, ca au valori si principii solide. Sunt un om de stanga si impartasesc valorile UNPR, singurul partid care mai reprezinta astazi stanga romaneasca. Dupa cum spun si colegii mei din UNPR, nu plec din Kiseleff si raman mai departe asa cum ma stiti, razboinica si dedicata cauzei in care cred, aceea de a-i sprijini pe oamenii care muncesc, pe pensionari si pe tineri, pe toti cei care au de suferit in aceste vremuri grele", se arata in comunicatul de presa.

"A facut cerere de inscriere la noi si o sa anunte in plen", a declarat, luni, presedintele UNPR, Marian Sarbu, citat de agentia Mediafax.

Intrebat daca Aura Vasile va trece la UNPR, liderul deputatilor PSD, Mircea Dusa, a confirmat: "Da, si-a facut cerere sa plece la UNPR". Aura Vasile este mana dreapta a lui Marian Vanghelie in organizatia PSD, Bucuresti.

Aura Vasile este unul dintre cei mai vocali parlamentari, potrivit Mediafax. Aflata la al treilea mandat consecutiv in Camera Deputatilor, Aura Vasile era considerata "mana de fier" a grupului PSD. Foarte activa in plen, chiar "razboinica", asa cum mentioneaza si in anuntul de inscriere in UNPR, Aura Vasile s-a remarcat printr-un discurs acid:

  • Intr-o postare pe blogul personal, de luni dimineata, Aura Vasile a descris UNPR drept: "o majoritate parlamentara de stransura, un conglomerat bine cimentat de infractiune, inselatorie, santaj, lasitate, tradare si micime".
  • "Principalul rau abatut asupra Romaniei este cel care il manevreaza pe Emil Boc de dupa perdea in ultima vreme, diavolul cu pantofi gauriti", afirma Aura Vasile intr-un comunicat de presa remis Mediafax, spunand despre Franks ca este "artizanul anihilarii economiei Ucrainei". "Prectiile economice ale lui Franks sunt nule, fapt dovedit de nenumaratele dati in care a anuntat cresteri, atunci cand nici vorba nu putea fi de asa ceva. Dar sigur, domnia sa persista si face mai departe predictii si recomandari, ca si acum, cand presedintele Romaniei afirma ca nu se pot asigura cresteri salariale, dar este contrazis de Franks, acest asasin economic, un Scaraoschi in carne si oase care tine in mana arma cu care distruge Romania", mai scria Aura Vasile, in august 2011.
  • Viceliderul deputatilor PSD a afirmat, in septembrie 2010, in timpul unei discutii in Parlament pe tema indemnizatiei de maternitate in cazul familiilor care au mai mult de trei copii, ca guvernantii ar dori "sa moara cei batrani", pentru a nu mai plati pensii si sa fie mai putini copii, pentru a nu plati indemnizatii. Ea i-a urat lui Mircea Toader (PDL) "sa poata sa nasca", sa aiba "patru gemeni" si sa-i creasca cu "facilitatile" acordate de stat: "Domnule deputat, isi doresc sa poti sa nasti, sa ai gemeni si sa cresti patru gemeni cu facilitatile acordate".
  • In iunie 2010, Aura Vasile i-a spus premierului Emil Boc, in timpul unei dezbateri in Parlament pe marginea motiunii de cenzura depuse de PSD, ca "o sa va trimitem acolo unde va este locul, sa bateti coasa, sa bateti hora, sa ciopliti lemne si poate sa va spargeti oua in cap, activitati pentru care va uram sincer mult succes". Ea a mai afirmat ca raul este regimul in intregime si ca, "in acest regim, daca esti stripper, poti ajunge director intr-o institutie deconcentrata, in care, daca esti chelnerita si o cunosti pe doamna Udrea, primesti o agentie guvernamentala si, daca esti blonda si ai pile la ministrul Apararii, ajungi sef de autoritate guvernamentala".
  • "Presedintele acestui partid, UNPR si cum se mai numeste, pe langa calitatea de general de intendenta, a descoperit ca era si cunoscator al pasarilor, ornitolog. Facea trimitere la o serie de pasari, probabil numai de dansul stiute, pe ce criterii. Eu am sa-i spun asa: ca dansul este un cuc si conduce un partid de cuci si trebuie sa ne gandim de ce. Pentru ca cucul este singura pasare care traieste singura. Cucul este singura pasare care nu-si cloceste ouale si, teoretic, incearca sa le vare in cuiburile altor pasari. Conduce un partid de cuci pentru ca toti cei care sunt pe langa domnia sa sunt toti niste insingurati", a declarat Aura Vasile in plenul Camerei, in toamna lui 2010.
  • La schimbarea Regulamentului Camerei pentru a permite UNPR sa-si formeze grup parlamentar si sa aiba toate beneficiile oferite de acest statut, Aura Vasile acuza PDL ca a "calcat in picioare democratia" si a incalcat Constitutia. Deputatul l-a acuzat pe Cezar Preda ca a votat pentru "a da ghes traseismului politic". Tot cu ocazia adoptarii unor modificari la Regulament, Aura Vasile avertiza ca se va infiinta "asociatia familiala de tip caracatita", cu un comportament "mafiot". Cu doar putin mai mult de jumatate de an in urma Aura Vasile spunea despre UNPR: "Ceea ce colegii din acel grup parlamentar au facut se numeste prostitutie."