Presedintele Traian Basescu a semnat, luni, in cartea de condoleante deschisa la sediul Ambasadei Cehiei la Bucuresti, in memoria fostului presedinte Vaclav Havel. Potrivit reprezentantilor ambasadei cehe, cei care doresc sa semneze in cartea de condoleante o pot face incepand de luni de la ora 13:00 si pana marti dupa-amiaza, anunta Agerpres. "Parca a fost o coincidenta - exact la 5 ani de cand in Parlament am citit raportul despre condamnarea comunismului, a incetat din viata Vaclav Havel. Odata cu ideile lui, materializate pana la urma si prin reunificarea Germaniei si incetarea Razboiului rece, lumea a devenit mai sigura. Cel putin noi, cei din Europa de Est, ii datoram mult lui Havel", a declarat Traian Basescu.

Fostul presedinte ceh Vaclav Havel a decedat duminica, la varsta de 75 de ani, din cauza unor complicatii dupa o lunga perioada de boala.

Potrivit purtatoarei sale de cuvant, Sabina Tancevova, fostul presedinte, care s-a retras de mai mult timp din viata publica, a murit in zorii zilei, in somn.