​"Monica Macovei a avut o misiune din partea lui Traian Basescu in 2005, sa faca aceste dosare. [...] Dupa parerea mea, intarzierile acestea de cativa ani in derularea proceselor si costurile respective ar trebui sa ii fie imputate", a declarat, joi, Adrian Nastase a declarat, joi, invitat in emisiunea "Subiectiv", difuzata de Antena 3.

"Sunt extrem de fericit sa o ajut putin sa isi gaseasca linistea. Monica Macovei a avut o misiune din partea lui Traian Basescu in 2005, sa faca aceste dosare. A modificat legea raspunderii ministeriale special pentru mine intr-o forma neconstitutionale. Dupa parerea mea, intarzierile acestea de cativa ani in derularea proceselor si costurile respective ar trebui sa ii fie imputate. Eu, daca as fi in societatea civila, as spune «dom'le, pentru faptul ca a indus in eroare guvernul si a modificat legea, in conditiile in care exista o decizie a Curtii Constitutionale din '99 pe care a ignorat-o cu buna stiinta, aceste costuri privind 2-3 ani de urmarire penala la nivel de DNA si care au fost anulate de Inalta Curte pentru aceste ratiuni, costurile respective sa ii fie imputate si doamnei Monica Macovei»", a declarat fostul premier.

Amintim ca magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) l-au achitat, joi, pe Adrian Nastase in dosarul "Matusa Tamara" in care fostul premier, fostul sau consilier Ristea Priboi si fostul sef al Oficiului National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor (ONPCSB), Ioan Melinescu, sunt acuzati de fapte de coruptie. Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs.