Desi in protocolul USL este prevazut ca, in Buzau, PSD are candidat pentru primarie iar liberalii pentru Consiliul Judetean, liderul organizatiei PSD, Constantin Boscodeala anunta ca social democratii vor merge cu candidaturi proprii pentru ambele functii din judet. Astfel, Boscodeala trece peste decizia conducerii centrale a PSD si protocolul USL si risca sa fie exclus din partid. Conflictul de la Buzau este mai vechi, iar presedintele PSD, Victor Ponta a transat problema in interiorul USL cedand liberalilor candidatura la sefia CJ in schimbul obtinerii unei candidaturi in plus la nivel national.

Presedintele PSD Buzau, Constantin Boscodeala, sustine ca acordul USL in judet se rupe din cauza unor membri PNL care voteaza alaturi de PDL iar organizatia sa nu va renunta la candidatul pentru presedintia CJ. "Nu vom renunta la solicitarea noastra si sunt sigur ca pana la urma candidatura va ajunge tot la PSD fara niciun fel de probleme. PSD a facut nominalizarea candidatilor pentru primarii si consilii locale in peste 90% din localitatile judetului, iar pentru primaria resedinta de judet si CJ, unde, conform protocolului USL, ar trebui o candidatura comuna, organizatia social-democrata este pregatita sa mearga pe liste proprii, a declarat Constantin Boscodeala, citat de agentia Agerpres.

Declaratia lui Boscodeala apare in contextul in care, in urma cu o zi, liderul PNL Crin Antonescu a efectuat o vizita in Buzau si a afirmat ca "nu se pune problema schimbarii candidatului USL la presedintia CJ Buzau" si ca senatorul liberal Cristi Bagiu ramane candidatul USL pentru aceasta functie.

''Ceea ce s-a stabilit de conducerea USL pentru judetul Buzau nu a fost nicio secunda, nu poate si nu va fi pus nicio secunda sub semnul intrebarii. Senatorul PNL Cristi Bagiu este candidatul USL la presedintia CJ (...) Dansii sunt cei care trebuie sa ia o hotarare si este cazul sa o ia daca vor sa o ia singuri ceva mai repede. Daca sunt in PSD si, implicit in USL, sa aplice hotararile acesteia sau, daca nu, exista libertatea oricui sa infiinteze sau sa se transfere la alte formatiuni politice'', a declarat Antonescu.

Liderii PSD Buzau, primarul Constantin Boscodeala si actualul presedinte al CJ Victor Mocanu refuza sa accepte nominalizarea candidatului PNL la presedintia CJ, ameninintand ca vor candida pe liste separate. De altfel, conducerea PSD a incercat in nenumarate randuri sa rezolve conflictul cu cei doi lideri judeteni insa fara niciun rezultat.

Contactat de HotNews.ro, presedintele PSD, Victor Ponta a refuzat sa comenteze situatia de la Buzau.

La inceputul lunii septembrie, liderii USL au anuntat listele Uniunii Social Liberale pentru alegerile locale de anul viitor. Potrivit intelegerii PSD va avea candidati la 22 de Consilii Judetene si 21 de mari primarii, la restul urmand sa fie candidati ai ACD (PNL-PC). Presedintele PSD, Victor Ponta a explicat la vremea respectiva ca social democratii au cedat sefia CJ Buzau liberalilor in schimbul acesteia obtinand o candidatura in plus, in compensare (PSD-22 candidaturi pentru CJ PNL-18, PC-1).