Premierul Emil Boc si liderii USL Victor Ponta si Calin Popescu Tariceanu au avut, joi, in plen, un schimb dur de replici, potrivit Mediafax. Emil Boc a afirmat ca cei doi lideri USL sunt "demagogi", iar Ponta i s-a adresat premierului cu formula "tovarase Emil Bobu".

Dupa adoptarea proiectului de buget de stat pe 2012, Victor Ponta si Calin Popescu Tariceanu au declarat ca au votat impotriva. Ponta a afirmat ca se angajeaza ca toate amendamentele PSD sa fie introduse in viitorul proiect de buget in timp ce Tariceanu a apreciat ca bugetul este un simplu exercitiu de aritmetica cu fondurile bugetare si ca nu face decat sa mentina decalajele fata de celelalte tari europene.

Premierul a multumit coalitiei ca nu a cazut prada tentatiei electorale si a votat bugetul. Emil Boc a adaugat ca liderii USL se uita dezamagiti ca nu li s-au acceptat pomenile electorale si ca Victor Ponta nu a inteles acest lucru nici in al doisprezecelea ceas. Premierul a criticat, de asemenea, modul in care guvernarea lui Calin Popescu Tariceanu a gestionat in 2008 bugetul de stat.

Victor Ponta i-a raspuns premierului adresandu-i-se cu formula "tovarase Emil Bobu". Liderul PSD a adaugat ca propunerile USL au fost ca Guvernul sa taie banii dati in campania electorala "primarilor penali" si sa-i dea oamenilor.

Calin Popescu Tariceanu a aratat ca premierul a vorbit cu larghete despre demagogie si ca acesta este ultimul lucru despre care ar trebui sa discute. "Este ultimul lucru de care trebuie sa vorbiti dupa ce ati venit in 2008 sa strigati in gura de sarpe ca trebuie crescute salariile cu 50%", a afirmat Tariceanu.