Victor Ponta a declarat joi, dupa ce Adrian Nastase a fost achitat in dosarul "Matusa Tamara", ca fostul premier "a facut lucruri bune, a facut si greseli, dar nu merita sa fie prigonit de institutiile statului"

"Eu nu am calculat in termeni politici, ci intodeauna am calculat in termeni personali fata de domnul Nastase. Repet: cei care folosesc institutiile statului pentru razboaie personale cum face Traian Basescu si alte persoane apropiate de acesta ar trebui a-si asume aceasta uriasa greseala", a mai spus Ponta.

"Era normala achitarea. Timp de sapte ani a fost prigonit de catre Traian Basescu si institutiile aflate in subordinea lui Traian Basescu. O spun, insa, cu un mare regret faptul ca nimeni nu-i va da inapoi domnului Adrian Nastase acesti sapte ani de prigoana si lui si altora mai putin cunoscuti, pentru ca sunt multi alti oameni in aceeasi situatie", a incheiat Victor Ponta.

Reamintim ca magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) l-au achitat joi pe Adrian Nastase in dosarul "Matusa Tamara" in care fostul premier, fostul sau consilier Ristea Priboi si fostul sef al Oficiului National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor, Ioan Melinescu, erau acuzati de fapte de coruptie. Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs.