Fundatia Culturala "Dr. Bernady Gyorgy", condusa de ministrul Laszlo Borbely, a luat in ultimii cinci ani finantari nerambursabile de la stat, informeaza Mediafax. Conform ziarului Ring, in acest an, fundatia a obtinut de la Departamentul pentru Relatii Interetnice (DRI) finantari nerambursabile de aproximativ 5.500 de euro.

DRI, aflat in subordinea primului-ministru si finantat din bugetul Secretariatului General al Guvernului, a incheiat si in 2010 un contract de finantare nerambursabila pentru proiectul "Autonomia culturala pentru minoritati, o rezolvare?", al Fundatiei "Dr. Bernady Gyorgy". Valoarea contractului s-a ridicat la aproximativ 8.600 de euro. In plus, ONG-ul a primit, de la buget, alti aproximativ 8.100 de euro in 2009, noteaza ziarul.

Potrivit acestei surse, in 2006, doua proiecte ale ONG-ului lui Borbely au primit finantare de la DRI, insa sumele nu au fost facute publice pe site-ul institutiei. Un an mai tarziu, fundatia a semnat un contract de finantare nerambursabila de aproximativ 14.000 de euro. In 2008, DRI a sprijinit financiar de doua ori fundatia ministrului Borbely - un contract i-a adus aproximativ 2.400 de euro, in timp ce valoarea celuilalt nu se cunoaste.

Aceste contracte nu figureaza in declaratiile de interese ale ministrului, mai scrie ziarul citat.