Fostul ministru al muncii Sebastian Lazaroiu a scris, luni, intr-o postare pe contul sau de Facebook, ca i-a dat lui Victor Ponta sondajele confidentiale ale Aliantei D.A., care ajungeau la Adrian Nastase, in schimbul dosarelor social-democratilor, pe care actualul lider PSD le avea cand era seful Corpului de Control la Guvern, informeaza Mediafax.

Mesajul postat de Lazaroiu pe FacebookFoto: captura facebook

Intr-o postare pe contul sau de Facebook, intitulata "Vremea confesiunilor", Lazaroiu citeaza urmatoarea afirmatie scrisa de Victor Ponta pe blog: "O teapa micuta si gingasa pentru domnul Sebastian Lazaroiu, cel cu care se lucrau sondajele discrete ale "strategilor" PSD, si care ii oferea lui Adrian Nastase date confidentiale din curtea Aliantei D.A.?".

UPDATE Pe pagina de Facebook a lui Sebastian Lazaroiu, la postarea "Vremea confesiunilor", comentatorii fac glume pe seama "confesiunii" fostului consilier prezidential. Majoritatea persoanelor care au comentat postarea acestuia rad de "targul" pe care Lazaroiu l-ar fi facut cu Ponta, luand in gluma sau ca o ironie comentariul lui Lazaroiu.

Lazaroiu ii raspunde lui Ponta, precizand ca actualul presedinte al PSD era, de fapt, "persoana de legatura", cei doi facand, impreuna, un "schimb" - sondajele confidentiale ale Aliantei D.A. contra dosarele "necurate" ale celor din PSD.

"Da, acum dupa atata timp pot sa recunosc. Si domnul Victor Ponta stie, pentru ca el a intermediat. El era persoana de legatura. De fapt, era un fel de schimb. Eu ii dadeam sondaje confidentiale ale Aliantei D.A. care ajungeau la Adrian Nastase. El mi-a dat dosarele tuturor pesedistilor cu afaceri necurate, pe care le avea de pe vremea cand era seful corpului de control. Multe au si aparut in presa vremii. Altele, inca nici acum. Asa a inceput o frumoasa si lunga prietenie intre mine si domnul Ponta", precizeaza Lazaroiu.

UPDATE: Sebastian Lazaroiu mentioneaza, intr-un comentariu ulterior la mesajul sau de pe Facebook, ca "sondajele confidentiale pe care i le dadeam aratau ca Nastase castiga cu 70%".

"Stiti care e farmecul? Ca pesedistii ma urasc atat de tare incat nu cred o iota din ce am scris mai sus. Ceea ce ne mentine pe amandoi in pozitiile initiale: pe Ponta presedinte PSD si pe mine bunul sau prieten. Sper sa avem schimburi la fel de echitabile si in 2012. Si mai ales in 2013 cand trebuie sa modificam Constitutia", mai comenteaza Lazaroiu.

Liderul PSD Victor Ponta aminteste, intr-o postare pe blog, ca in campania din 2004, Traian Basescu a lansat trei idei "mari si late": "Sa traiti bine", "Pun totul pe o carte - Constitutia" si "Ii voi trage in teapa pe corupti in Piata Victoriei".

Ponta spune ca Basescu vorbea, in 2004, de "tepe" la plural si a ajuns, in decembrie 2011, la o singura "teapa", - cea pentru Nastase.

"Intrebarea celor care mai au memorie si bun-simt vine imediat si logic - unde sunt celelalte? Nu ar fi in sensul celor promise ca sa apara macar cateva in plus, asa ca sa nu inteleaga tot omul ca de fapt ai doar un razboi personal cu un adversar politic?", scrie Ponta.

El precizeaza ca se refera la Gabriel Oprea, Serban Mihailescu, Cristian Diaconescu, Aristide Roibu, Dan Andronic, Sebastian Lazaroiu si Ilie Botos.