"Cred ca este de datoria noastra morala sa-l sprijinim pe Adrian Nastase la greu, trebuie sa fim solidari", a afirmat presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, joi, cu ocazia participarii sale la Clubul politic saptamanal organizat de PSD sector 1, transmite Agerpres.

"Eu sper ca nu o sa fie condamnat, pentru ca, dupa toate datele si din ce imi povesteste si el, sunt niste facaturi care nu au suport juridic, iar noi trebuie sa-l judecam (pe Adrian Nastase n.r.) asa cum il stim noi, indiferent de decizie si il judecam noi, adica dupa calitatile lui si de membru de partid si de intelectual si de om politic", a declarat Ion Iliescu, drept raspuns la o intrebare a presei privind o eventuala condamnare a presedintelui Consiliului National al PSD, Adrian Nastase.

El a marturisit ca il lasa rece tot felul de judecati ale unora si altora cand este vorba despre un om pe care-l cunoaste si in care are incredere.

Iliescu a spus ca nu ar recomanda partidului sa ia o decizie de excludere a lui Nastase din PSD.

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) au amanat miercuri pentru 15 decembrie pronuntarea in dosarul "matusa Tamara", in care fostul premier Adrian Nastase a fost trimis in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

Adrian Nastase a fost trimis in judecata de procurorii DNA in dosarul "matusa Tamara" pe 21 octombrie 2009, dupa ce a fost refacuta urmarirea penala si s-a dat aviz de catre Parlament.

In acelasi dosar, impreuna cu Adrian Nastase au fost trimisi in judecata Ioan Melinescu, fost presedinte al Oficiului National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor (ONPCSB) si Ristea Priboi, consilier al fostului premier Adrian Nastase, fost deputat in perioada 2000-2004.

Principala proba a acuzarii o reprezinta o declaratie formulata de Genica Boerica, arestat in perioada guvernarii Nastase si care a facut un denunt din detentie, ulterior fiind eliberat din arest.

Adrian Nastase este acuzat ca i-ar fi dat mita lui Melinescu, printr-o hotarare de guvern, in schimbul primirii unui dosar de spalare de bani, care ulterior urma sa fie sustras pentru a se face pierdut, in care se vorbea despre o suma de bani pe care fostul premier 'ar fi dorit sa o faca ascunsa'.