Senatorii dezbat, marti, motiunea simpla depusa de parlamentarii Uniunii Social Liberale (USL), cu titlul ''Nesiguranta lui Igas - pericol pentru siguranta cetateanului!''. Semnatarii cer demisia ministrului de Interne si doresc sa atraga atentia asupra gravelor consecinte generate de 'modul total neprofesionist' in care este gestionata una dintre cele mai importante institutii ale statului - Ministerul Administratiei si Internelor, transmite Agerpres.

Parlamentari ai Uniunii sustin ca reforma sistemului de ordine si siguranta publica se afla in colaps.

''Ne exprimam, totodata, ingrijorarea ca, in acest context, dezordinea reala si cea indusa in administratia publica contureaza mediul perfect pentru pregatirea si punerea in aplicare a intentiilor tot mai clare ale actualei puteri de exploatare electorala a institutiilor statului. Ce dovada mai buna avem decat modul defectuos in care s-a desfasurat recensamantul national si modul abuziv in care a fost obstructionat referendumul local de la Constanta", sustin semnatarii motiunii.

Potrivit acestora, intre alte actiuni de "modernizare" a statului, "perfect esuate sub guvernarile Boc, reforma sistemului de ordine si siguranta publica se afla in colaps".