Cererea USL de suspendare din functie a presedintelui Traian Basescu este aproape gata, urmand a fi prezentata lunea viitoare si dezbatuta in grupurile parlamentare ale Uniunii, a declarat, luni, presedintele PNL, Crin Antonescu, citat de Mediafax: "In ceea ce priveste acest document, el este aproape finalizat. Va fi prezentat lunea viitoare, va fi dezbatut in grupurile parlamentare, apoi supus, in forme pe care le vom anunta, unei ample dezbateri publice".

El a subliniat ca demersul de suspendare este destinat unei ample dezbateri publice, pentru care USL doreste sa obtina o sustinere publica masiva: "Este, cum am spus de la inceput si nu au inteles toti cei care au ascultat, un demers care nu e destinat in acest moment Parlamentului actual, ci este un demers destinat unei ample dezbateri publice, pentru care dorim sustinere publica masiva. Nu priveste doar jocul dintre partide, doar jocul din interiorul Parlamentului, un Parlament oricum care si-a pierdut legitimitatea din motive binecunoscute, e o tema a intregii societati".

Intrebat daca USL va strange semnaturi pentru suspendarea sefului statului, Crin Antonescu a precizat ca se va face si acest lucru cand se va considera ca este necesar: "In momentul in care vom considera ca trebuie sa strangem si semnaturi, ceea ce inseamna deja altceva, o vom face".