"Teama de a fi criticat face din politicieni personaje slabe. Cei care tin mai mult la imaginea proprie decat la progresul societatii sunt cei care nu sunt in stare sa conduca. Din marea masa de actori politici, exista insa cazuri de politicieni curajosi, capabili sa ia deciziile care se impun in orice moment. Sunt «»jucatorii» adevarati. [...] Romania are un astfel de actor politic curajos, un om care nu joaca la trecerea timpului. Iar acesta este Traian Basescu", scrie ministrul Turismului, Elena Udrea, intr-o postare pe blogul personal intitulata "Cum se aplica principiul lui Pfeifer Vietii politice romanesti".

Iata cateva dintre afirmatiile facute de Elena Udrea:

- Majoritatea celor aflati in functii de decizie nu isi asuma niciun risc. Nici riscul de a lua o decizie gresita, nici riscul de a fi criticati de opozantii solutiei adoptate, de regula mult mai putini decat sustinatorii ei, dar mult mai vocali. [...] Astfel, cei mai multi stau linistiti in functiile lor, isi consuma fericiti mandatul, cu toate avantajele pe care acesta le aduce, dupa principiul "cine nu munceste sigur nu greseste".

- Aceasta abulie politica afecteaza insa profund societatea.

- Romania a pierdut o buna oportunitate de a valorifica vestitele certificate verzi. Atunci cand PDL era la guvernare alaturi de PSD [...] nu s-a luat nicio decizie. Am venit ministru interimar pentru 45 de zile si printre proiectele deblocate in acele zile a fost si acesta prin stabilirea atributiilor la ministerul Economiei. Dar aici s-a oprit pana in aceasta toamna, cand a fost prea tarziu. Asa se face ca acum suntem pe punctul de a pierde aproape trei miliarde de euro din cauza incapacitatii de a lua decizii.

- RAAPPS-ul [n.r. Regia Autonoma - Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat.] reprezinta iarasi un nod gordian care ar fi trebuit taiat de mult. Din cauza temerii de a nu fi interpretat ca o afacere, nimeni pana acum nu si-a asumat raspunderea rezolvarii problemei. [...] Sunt hoteluri, alta data adevarate perle arhitectonice, care s-au degradat atat de mult incat abia pot primi o stea, de care profita diversi acoliti politici ai tuturor guvernarilor care s-au succedat. Vanzarea lor acum este tarzie, iar beneficiile mici pe o piata imobiliara prabusita.

- Rosia Montana este un alt exemplu de indecizie. Nimeni nu si-a asumat rezolvarea problemei aproape 15 ani. Sa spuna intr-un fel sau in altul. In continuare pastram acea indecizie din care nu avem cum sa castigam ceva.

- La fel si legea cainilor maidanezi. Toata lumea s-a ascuns in spatele unui vid legislativ si n-a actionat. Nici administratii locale, nici ONG-uri si nici simpli cetateni. Acum, dupa ce PDL a propus si votat o lege a cainilor fara stapan, cadrul s-a schimbat si trebuie sa luam deciziile care se impun. Dar politicieni precum Oprescu, primii care ar trebui sa hotarasca, avand in vedere calitatea de primar, fug de raspundere si incearca pasarea ei catre altii, in speta primarilor de sectoare.

- Teama de a fi criticat face din politicieni personaje slabe. Cei care tin mai mult la imaginea proprie decat la progresul societatii sunt cei care nu sunt in stare sa conduca. Din marea masa de actori politici, exista insa cazuri de politicieni curajosi, capabili sa ia deciziile care se impun in orice moment. Sunt "jucatorii" adevarati.

- Romania are un astfel de actor politic curajos, un om care nu joaca la trecerea timpului. Iar acesta este Traian Basescu. Sub impulsul si presiunea sa, Romania se modernizeaza, au loc reforme in sectoarele cheie ale societatii: munca, asistenta sociala, sanatate, educatie etc.

Citeste mai multe pe blogul Elenei Udrea.