Mircea Geoana a declarat duminica, la emisunea "Dupa 20 de ani" de la Pro TV, ca nu a renuntat la ideea de a candida la alegerile prezidentiale din 2014, precizand ca acest lucru se va intampla in functie de rezultatele pe care viitorul sau partid le va inregistra in 2012. In acest sens, el a vorbit despre un proiect politic "care va fi lansat in cel mai scurt timp", dar care, spune el, sub nicio forma nu va fi "un al doilea UNPR".

"Nu cred ca are cineva vreun semn de intrebare ca nu am abandonat aceasta idee si aceasta speranta. Nu am abandonat-o!", a declarat Geoana, potrivit Mediafax, fiind intrebat daca va candida la presedintia Romaniei in 2014.

"Voi ajunge in situatia sa fiu acolo (de a candida la alegerile prezidentiale -n.r.). In primul rand... mai spuneam eu de analogii de Liga Campionilor si de campionate de tenis, trebuie sa treci de semifinale. Faza de semifinale sunt alegerile din 2012. Daca voi avea succes in 2012, daca voi putea sa construiesc sau sa reconstruiesc, atunci cred ca sansele pentru 2014 sunt destul de frumoase", a adaugat senatorul independent.

Mircea Geoana a mai declarat ca va lansa "in cel mai scurt timp" un nou partid, despre care a spus ca, sub nicio forma, nu va fi "un al doilea UNPR".

"Eu am spus, la finalul acelui faimos Comitet Executiv, "adio tovarasi!" acelor care consider ca nu mai au nimic comun cu mine, daca au avut vreodata, dar am spus si "pe curand prieteni!", pentru ca sunt convins ca ne vom reintalni cu foarte multi dintre colegii de buna calitate - partea sanatoasa a PSD, de la liberali, partea sanatoasa de la alte partide, partea sanatoasa de la alte partide care nu sunt parlamentare si care in acest moment simt nevoia de a se aduna sub un alt stindard", a detaliat senatorul independent.

Geoana s-a declarat convins ca, in scurt timp, se va reintalni cu multi colegi "de calitate" din PSD si ca viitorul sau partid va da semnalul unei "reconfigurari" pe scena politica romaneasca.

"Sunt convins ca, in scurt timp, ma voi reintalni cu foarte multi dintre colegii mei, cei care sunt de buna calitate, pentru ca sunt majoritatea in partid si in alte partide. Sunt convins ca vom avea un traseu comun. Nu stiu cum, dar sunt convins ca, ceea ce incep eu astazi, este inceputul unei reconfigurari de scena politica romaneasca si care va atrage si schimbarea conducerii PSD actual si, probabil, posibilitatea construirii unei platforme mai largi, care sa cuprinda parti sanatoase din mai multe partide. Sunt convins ca un numar mare, daca nu majoritatea celor care sunt astazi in PSD vor fi alaturi de mine intr-o formula sau in alta", a spus Geoana.

"Sub nicio forma, sa presuspunem ca vom avea suficient de mult succes, suficient de multi parlamentari, vorbesc de actualul parlament, nu de viitorul parlament, suficient de multa simpatie din partea opiniei publice, sub nicio forma nu vom fi un al doilea UNPR", a raspuns Geoana la o intrebare referitoare la o posibila intrare a noului sau partid politic in actuala alianta de guvernare.

"Prognoza" lui Geoana pentru urmatoarele luni este ca liderii USL, Victor Ponta si Crin Antonescu, nu vor mai fi in functiile de presedinti ai PSD si PNL, iar Emil Boc nu va mai fi premier.

De asemenea, el a apreciat ca momentul ales pentru excluderea sa din PSD, "pentru predarea presedintiei Senatului catre actuala putere este extrem de prost inspirat".

El a conchis, aratand ca nu poate inchide "capitolul PSD" in viata sa, pentru ca este un capitol la care a contribuit: "In ce forma, in ce modalitate... Nu am sa mai accept sub nicio forma sa ma duc si sa particip la constructii care nu au ca baza o fundatie mai sanatoasa. Nu spun ca nu era sanatos ce a fost la PSD, ca nu e sanatos ce e la PNL, dar azi e nevoie acuta de o fundatie sanatoasa pentru un sistem politic refondat, in care sa avem doua lucruri elementare - mai multa competenta si mai mult aport de la profesionisti, si mai multa integritate si patriotism".

Intrebat cu cine a vorbit dupa ce a fost exclus din PSD, Mircea Geoana a raspuns: "Cu multi parlamentari, cu multi primari, cu multi simpatizanti, cu multa lume pe care nu o cunosc, care mi-au scris si pe Facebook. Am un trafic pe Facebook si pe conturile mele cum nu am avut niciodata. (Am vorbit - n.r.) cu foarte multa lume din afara politicii, ceea ce este o veste foarte, foarte buna - lume care vine sa-si ofere nu servicii, ci pur si simplu simpatia si competentele. Eu cred ca este un inceput de emulatie pe de o parte a zonei nemultumite din PSD, dar si din PNL. Ma suna liberali foarte multi care nu inteleg ce se intampla", a spus senatorul.