UNPR a fuzionat, vineri, prin absorbtie, cu Partidul Popular al Protectiei Sociale, presedintele executiv al UNPR, Gabriel Oprea, afirmand ca obiectivul electoral al Uniunii este obtinerea a cel putin 10% la alegerile parlamentare, transmite Mediafax.

Liderul UNPR a afirmat ca fuziunea a fost determinata de faptul ca PPPS si-a asumat valorile de centru-stanga, gestul politic fiind fundamentat pe principii, nu pe interese personale sau de grup.

Oprea a declarat ca UNPR are aproape 300.000 de membri si isi propune ca la alegerile parlamentare din 2012 sa obtina cel putin 10%.

Presedintele PPPS, Nicolae Popescu, a afirmat ca partidul pe care il reprezinta a fost infiintat in urma cu 14 ani.

El a declarat ca absorbtia PPPS in UNPR a fost determinata de faptul ca "Romania nu isi mai poate permite aventuri politice".

Popescu a spus ca actuala coalitie guvernamentala a fost nevoita sa ia masuri dure de austeritate, asemenea unui general care, intr-un razboi, ia hotarari care pot duce la moartea a zeci de mii de soldati, dar prin care se castiga razboiul.

Diaconescu: Lansarea USP va avea loc in jurul datei de 20 decembrie

Liderul UNPR Cristian Diaconescu a declarat, vineri, la Palatul Parlamentului, ca lansarea Uniunii Social Progresiste va avea loc in jurul datei de 20 decembrie, dupa semnarea fuziunii UNPR cu PPPS.

"Programul nostru de cooperare si dialog cu alte partide politice incepe sa se concretizeze. Vor mai urma alte partide politice care si-au exprimat disponibilitatea de a coopera intr-o forma institutionalizata din punct de vedere politic cu UNPR, vor fi surprize. Speram ca aceste negocieri se vor finaliza de o maniera cat se poate de clara si normala pentru a consolida a treia cale a politicii romanesti - centru stanga responsabil, un partid care intr-adevar sa reprezinte, dincolo de formula politica si o miscare la nivelul Romaniei. USP isi propune sa reprezinte o miscare care sa-i adune pe toti cei care dincolo de inregimentarea politica doresc si au o viziune de centru stanga pe care vor sa o promoveze la nivelul societatii. Este un gest (...) care se regaseste in toate democratiile europene consolidate", a adaugat Cristian Diaconescu.

El a mentionat ca in aceasta perioada vor avea loc consultari atat in Bucuresti, cat si in tara cu asociatii ale medicilor, reprezentanti ai centrelor universitare, pe domenii specifice, pe domenii de interes importante pentru societate.

"La sfarsitul lunii decembrie vom concluziona public toate aceste platforme de cooperare si acest dialog si vom prezenta structura USP la nivelul Romaniei si modul in care o serie de personalitati, reprezentanti ai mediului academic, al unor asociatii relevante din Romania se asociaza acestui proiect", a precizat Cristian Diacoescu.